Έπιασαν όριο Κυνηγάκης και Σοφιανίδης

Gazzetta team
Έπιασαν όριο Κυνηγάκης και Σοφιανίδης

bet365

Ο Άλκης Κυνηγάκης έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας το ερχόμενο καλοκαίρι, στα 200μ. πεταλούδα, με τον Νίκο Σοφιανίδη να επιβεβαιώνει το όριο στα 50μ. ύπτιο.

Συνεχίστηκαν σήμερα οι Χειμερινοί Αγώνες Κολύμβησης σε Νότο (κολυμβητήριο Νίκαιας) και Θεσσαλονίκη (Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο) με αρκετούς αθλητές να ξεχωρίζουν με τις επιδόσεις τους, ενώ καταγράφηκαν και δύο σπουδαία όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας το ερχόμενο καλοκαίρι από τους Αθανάσιο-Χαράλαμπο Κυνηγάκη στην Νίκαια στα 200μ. πεταλούδα Εφήβων και Νίκο Σοφιανίδη στη Θεσσαλονίκη στα 50μ. ύπτιο Εφήβων.

Οι καλύτερες επιδόσεις στην Νίκαια:

200μ. πεταλούδα Εφήβων: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΝΗΓΑΚΗΣ (ΑΝΟ ΑΡΓΥΡ.) 2.01.43 (Όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων της Ουγγαρίας)

50μ. ύπτιο Εφήβων: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΡΥΓΟΥΤΗΣ (ΑΝΟ ΑΡΓΥΡ.) 27.41

50μ. ύπτιο Παίδων: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΛΑΝΟΣ (Γ.Σ. ΑΙΓΑΛΕΩ) 26.95

100μ. ελεύθερο Εφήβων: ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΑΛΑΜΑΣ (ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ) 51.40

100μ. ελεύθερο Εφήβων: LIO NIANGHUO (ΑΝΟΓ) 51.43

100μ. ελεύθερο Παίδων: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΝΕΠ) 53.55

100μ. ύπτιο Νεανίδων: ΟΛΓΑ ΝΤΑΛΛΑ (ΓΛΑΥΚΟΣ) 1.04.78

200μ. πεταλούδα Παίδων: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΑΝΟΣ (Ν.Α.Σ ΑΤΤΙΚΗΣ) 2.05.87

800μ. Ελεύθερο Νεανίδων: ΟΛΓΑ ΕΓΚΟΡΟΒΑ (ΑΝΟΓ) 9.07.31

400μ. μικτή ατομική Παίδων: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΣ (ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ) 4.32.18

Οι καλύτερες επιδόσεις στο Ποσειδώνιο:

50μ. ύπτιο Εφήβων: ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ (ΠΑΟΚ) 25.95 (Όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων της Ουγγαρίας)

100μ. ελεύθερο Εφήβων: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΛΛΙΑΔΗΣ (ΠΑΟΚ) 52.22

200μ. πεταλούδα Παίδων: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΦΙΕΤΖΗΣ (ΝΟ ΚΑΒΑΛΑΣ) 2.06.64

100μ. ελεύθερο Παμπαίδων Α’: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ (ΝΟ ΚΑΒΑΛΑΣ) 55.54

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επίτευξη του ορίου, ο Αθανάσιος - Χαράλαμπος Κυνηγάκης ανέφερε:

«Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για μένα. Για να πω την αλήθεια το περίμενα ότι θα καταφέρω να πιάσω το όριο. Το γεγονός ότι κολυμπούσα με αντίπαλο το χρονόμετρο ήταν το μόνο που με άγχωνε. Όλα καλά όμως. Πλέον ο στόχος είναι να μπω στον τελικό στην Ουγγαρία, όπως είχα κάνει και πέρσι και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έρθει είναι καλοδεχούμενο».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της κολύμβησης που βρέθηκε στη Νίκαια, Νικος Κραουνάκης, από την μεριά του υποστήριξε:

«Και το πρωί και το απόγευμα έγιναν αρκετά ικανοποιητικές κούρσες με μεγάλο συναγωνισμό και με καλές επιδόσεις. Μέσα σε όλες ξεχωρίζει η επίδοση του Κυνηγάκη (2:01.43) στα 200μ. πεταλούδα Εφήβων που αποτελεί και όριο για του Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Ουγγαρίας και ελπίζουμε πως μέχρι το τέλος των αγώνων θα έχουμε και άλλα όρια. Ήδη είχαμε και ένα όριο με το Σοφιανίδη στους αγώνες που γίνονται στη Θεσσαλονίκη. Η κορύφωση πιστεύουμε όμως πως θα είναι σε 15 μέρες όπου έχουμε τους αγώνες της κατηγορίας ΟΠΕΝ. Οι αθλητές πάντως βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύουμε πως οι στόχοι που έχουμε θέσει μέχρι το καλοκαίρι θα επιτευχθούν».

Τέλος, ο Ομοσπονδιακός προπονητής στη Βόρεια Ελλάδα, Βαγγέλης Βούλτσος, που βρέθηκε στους αγώνες στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο δήλωσε:

«Οι αγώνες είναι πολύ πετυχημένοι και βλέπουμε ορισμένες καλές επιδόσεις από τους αθλητές , ενώ είχαμε και ένα όριο από τον Νίκο Σοφιανίδη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας. Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη, 667 αθλητές από 57 σωματεία και, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Βόρεια Ελλάδα λόγω των κινητοποιήσεων, μέχρι τώρα υπάρχει ικανοποίηση».

 

Τελευταία Νέα