Τραυματίστηκε η Φίσερ

Τραυματίστηκε η Φίσερ

Τραυματίστηκε η Φίσερ

Άτυχη στάθηκε η Έλλη Φίσερ στο διεθνές τουρνουά της Γαλλίας, που είναι σε εξέλιξη στο Μετς. Τραυματίστηκε στον τρικέφαλο στη διάρκεια του αγώνα με τη Σλοβακία για το ομαδικό κορασίδων, ολοκλήρωσε με πόνους το ατομικό παιχνίδι της και εγκατέλειψε αμέσως μετά το τέλος του και πριν από το διπλό. 

Η 15άχρονη πρωταθλήτρια, που ήδη μέσα στη σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από πρόβλημα στη μέση, μάλλον δεν θα μπορέσει να συνεχίσει στο τουρνουά. Στα αγωνιστικά, οι τρεις ελληνικές ομάδες, που σχηματίστηκαν στη Γαλλία, διαπίστωσαν άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο των αγώνων. Η τριάδα των νεανίδων, όπως επίσης η Ελλάδα 1 και η Ελλάδα 2 στις κορασίδες, δεν κατάφεραν κάτι ουσιαστικό στα προκριματικά του ομαδικού και αποκλείστηκαν στα γκρουπ χωρίς νίκη. Οι αθλήτριες του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου και της Μαρίας Καλογιάννη αγωνίζονται αύριο για το απλό και το διπλό κορασίδων.
Στο ομαδικό νεανίδων (Παναγιώτα Ανδριανού, Ελένη Σοφρά, Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου) η Ελλάδα περιορίστηκε στην τελευταία θέση του 5ου προκριματικού γκρουπ, πάντως τα κορίτσια αποκόμισαν πολύτιμη εμπειρία απέναντι σε τρία αξιόλογα ευρωπαϊκά συγκροτήματα. Έχασαν με 3-0 κατά σειρά από την Τσεχία, το Λουξεμβούργο 1 και την Πορτογαλία παλεύοντας ορισμένα ματς σε ατομικό επίπεδο.

Στο ομαδικό κορασίδων η Ελλάδα 1 (Έλλη Φίσερ/Ιωάννα Γερασιμάτου) μετείχε στο 3ο προκριματικό γκρουπ με αντιπάλους το 3ο φαβορί του αγωνίσματος, τη Σλοβακία και το Βέλγιο. Με τη Φίσερ να έχει δοκιμαστεί πολλές φορές πια σε τέτοιους αγώνες και τη Γερασιμάτου να έχει συγκεντρώσει διεθνείς παραστάσεις   από νωρίς στη σεζόν, το δίδυμο που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τον περασμένο Οκτώβριο στη Σερβία μπορούσε να διεκδικήσει την πρόκριση. Έχασε  όμως, στον πρώτο αγώνα από το Βέλγιο, μετά προέκυψε και η άτυχη στιγμή με τη Φίσερ και τελικά δύο ήττες με 3-0 άφησαν την ομάδα στην 3η θέση του γκρουπ και έξω από τη συνέχεια.

Στην ήττα από το Βέλγιο η Γερασιμάτου έχασε 3-0, αλλά με γεμάτα όλα τα σετ, η Φίσερ δύσκολα με 3-1, ενώ στα τέσσερα σετ κρίθηκε και το διπλό.   
Στον αγώνα με τη Σλοβακία η Γερασιμάτου έπαιξε σαν ίση προς ίση με την Έμα Λαμπόσοβα, νούμερο 9 της ευρωπαϊκής κατάταξης κορασίδων και κάμφθηκε με 3-1 χάνοντας με οριακή διαφορά το 3ο και το 4ο σετ. Αμέσως μετά η Φίσερ έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση απέναντι στο νούμερο 12 της Ευρώπης, την Ντάσα Σινκάροβα και προηγήθηκε με 2-0 σετ! Στο 3ο σετ είχε και ματς μπολ με 12-11, αλλά σε εκείνο το σημείο τραυματίστηκε στο χέρι κάνοντας επίθεση με το forehand (τράβηγμα η πρώτη εκτίμηση).

Η αθλήτρια του Άρη 2006 συνέχισε με σφιγμένα δόντια, πήγε στην παράταση και το 4ο σετ, αλλά τελικά λύγισε με 3-2 χάνοντας την ευκαιρία για πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Μετά το 1-0 υπέρ της στο 5ο σετ και καθώς δεν υποχωρούσαν οι πόνοι ο Κωστόπουλος ζήτησε την προβλεπόμενη διακοπή για ιατρικούς λόγους, ήρθε φυσιοθεραπευτής για πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότι η αθλήτρια δεν μπορούσε να συνεχίσει κανονικά. Στο διπλό με τη Γερασιμάτου δεν έπαιξε και οι Σλοβάκες διαμόρφωσαν χωρίς αγώνα το τελικό 3-0.

Η Ελλάδα 2 (Φοίβη Πεχλιβανίδη/Μαλαματένια Παπαδημητρίου) αγωνίστηκε στο 6ο και τελευταίο γκρουπ με την Τσεχία 1, τη Γαλλία 2 και το Χονγκ Κονγκ 2. Έκανε την προσπάθειά της, μέτρησε τις δυνάμεις της, ώσπου έμεινε στην 4η θέση. Έχασε με 3-0 από την Τσεχία και τη Γαλλία, ενώ διεκδίκησε τη νίκη το βράδυ απέναντι στο Χονγκ Κονγκ. Λύγισε με 3-2 και οι νίκες ήρθαν στο διπλό και από την Παπαδημητρίου στο απλό.

Best of internet