Στη Μόσχα ανσάμπλ και Φίλιου

Gazzetta team
Στη Μόσχα ανσάμπλ και Φίλιου

bet365

Στο διεθνές γκραν πρι της Μόσχας θα κάνουν την πρώτη τους επίσημη φετινή εμφάνιση οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής, παρουσιάζοντας τα ανανεωμένα προγράμματά τους από τις 19 έως τις 21 Φεβρουαρίου.

Οι έξι αθλήτριες του ανσάμπλ (Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, Ερατώ Θεοπίστου, Χρύσα Μουτάφη) και η πρωταθλήτρια του ατομικού Βαρβάρα Φίλιου αναχωρούν σήμερα (Τετάρτη 17/02) για τη ρωσική πρωτεύουσα, συνοδευόμενες από την προπονήτρια Ιρίνα Ιλίεβα, τη δασκάλα μπαλέτου Γωγώ Αργύρη, τη διεθνή κριτή Έφη Πανταζίδου, καθώς και την πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής της Ε.Γ.Ο., Αθανασούλα Λαμπροπούλου - Συροπούλου, η οποία θα έχει χρέη αρχηγού αποστολής.

Για τα κορίτσια του ανσάμπλ, αυτό θα είναι το πρώτο τεστ ετοιμότητας ενόψει του προ-Ολυμπιακού test event του Ρίο ντε Τζανέιρο (22-24 Απριλίου), όπου θα έχουν τη δεύτερη και τελευταία ευκαιρία για να κατακτήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση, την οποία έχει ήδη εξασφαλίσει η Φίλιου στο ατομικό.

Στο διεθνές γκραν πρι της Μόσχας, το οποίο έχει την επίσημη ονομασία «Αλίνα Καμπάεβα Τσάμπιονς Καπ» και διεξάγεται κάθε χρόνο προς τιμήν της «χρυσής» Ολυμπιονίκη του 2004, έχουν δηλώσει συμμετοχή 8 ομάδες ανσάμπλ και 51 αθλήτριες του ατομικού, εκπροσωπώντας συνολικά 41 χώρες.

Οι ομάδες ανσάμπλ θα αγωνιστούν την Παρασκευή (19/02) στις 5 κορδέλες και το Σάββατο (20/02) στις 6 κορύνες / 2 στεφάνια, για να βγει το βαθμολογικό άθροισμα και η κατάταξή τους στον σύνθετο αγώνα. Από την πλευρά τους, οι αθλήτριες του ατομικού θα παρουσιάσουν την πρώτη ημέρα τα προγράμματά τους σε στεφάνι και μπάλα και τη δεύτερη ημέρα σε κορύνες και κορδέλα, για να προκύψει η τελική κατάταξη του σύνθετου ατομικού.
Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει την Κυριακή (21/02), με όλους τους επιμέρους τελικούς οργάνων, σε ανσάμπλ και ατομικό.

 

Τελευταία Νέα