Φιλιππίδης: «Βλέπω τα 6 μέτρα...»

Δήμος Μπουλούκος
Φιλιππίδης: «Βλέπω τα 6 μέτρα...»

bet365

Ο Κώστας Φιλιππίδης λίγο πριν πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Σ.Ε.Φ. μίλησε στο gazzetta.gr για τους στόχους του σε μία Ολυμπιακή χρονιά, βάζοντας ψηλά τον πήχη!

Στα 29 του ο Κώστας Φιλιππίδης είναι πιο ώριμος και έτοιμος από ποτέ να πετύχει μία ακόμα μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου τον Μάρτιο στο Πόρτλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών και φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, είναι οι δύο μεγάλοι του στόχοι...

Λίγο πριν τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ με το αγώνισμα του να γίνεται το Σάββατο, ο κορυφαίος Ελληνας επικοντιστής μίλησε στο gazzetta.gr για μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις για τον ίδιο και τον προπονητή του Δημήτρη Κυττέα.

«Πρώτος στόχος το Παγκόσμιο»

Πως πάει ως τώρα η προετοιμασία σου;

«Μέχρι στιγμής πάμε καλά, τραυματισμούς δεν, το κορμί είναι μία χαρά. Βέβαια έχουμε αρκετό καιρό μέχρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον άλλο μήνα. Μέχρι στιγμής έχω πηδήσει 5.77 , έχω κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις ως τώρα στο εξωτερικό και κρατάω το καλύτερο από εδώ και πέρα, ενόψει και του Παγκοσμίου.»

Διαφέρει η φετινή χρονιά που είναι Ολυμπιακή σε σχέση με τις άλλες;

«Δε νομίζω ότι διαφέρει γιατί κάθε χρόνο κάνω σχεδόν 30 ή μπορεί και παραπάνω αγώνες χειμώνα καλοκαίρι. Αρα ότι ακολουθούμε κάθε χρόνο, ακολουθώ και φέτος, με το μυαλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δηλαδή όλο αυτό είναι μία προετοιμασία ουσιαστικά για το Ρίο.»

Τι περιμένεις από τον εαυτό σου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου θα υπερασπιστείς τονν τίτλο σου;

«Εχει την ιδιαιτερότητα ότι φέτος το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Είναι ψηλό και το όριο που έχει το 5.77 ενώ έχει απευθείας τη διεξαγωγή του τελικού κι όλα αυτά ανεβάζουν το βαθμό της δυσκολίας του. Ξέρω ότι θα συναντήσω μία δύσκολη κατάσταση εκεί, με σπουδαίους αθλητές και θα είναι σίγουρα ένας δυνατός αγώνας. Αλλά και η συνέχεια θα είναι δύσκολη με όλους τους αγώνες στο Diamond League...

Ζεις και αναπνέεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Τους βλέπω μπροστά μου εδώ και πολύ καιρό και όχι μόνο στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Σίγουρα έχουμε κάνει πολλά πράγματα με τον προπονητή μου Δημήτρη Κυττέα, για να αλλάξουμε διάφορα πράγματα αλλά και να εφαρμόσουμε κάποια άλλα που είχαμε στο μυαλό μας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Πράγματα που δεν γίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη και εμείς τα εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια. Οταν θέλεις να πάρεις μέρος με βλέψεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να ετοιμαστείς από καιρό πριν και εμείς αυτό κάνουμε.»

«Βλέπω τα 6 μέτρα...»

Δεν σου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, αλλά υπάρχει μέσα στα όνειρα σου, το βάθρο στο Ρίο;

«Οι Ολυμπιακοί είναι αγώνες ανοιχτοί για όλους και κανείς δεν έχει καπαρώσει από πριν τα μετάλλια. Οταν υπάρχει ανταγωνισμός τέτοιου είδους, αυτό μπορεί να βγει σε κακό ή και σε καλό, με την έννοια ότι μπορεί να κριθούν τα μετάλλια πάνω από τα 6 μέτρα ή και κάτω. Το Ολυμπιακό ρεκόρ είναι 5.97 από την προηγούμενη διοργάνωση, άρα μιλάμε για αγώνα που όλα είναι ανοιχτά. Εγώ αυτό που θα ήθελα ήταν να ξεπεράσω τον εαυτό μου με κάποια πράγματα και δεν εννοώ μόνο από πλευράς επίδοσης. Θέλω να μπορέσω να μπορέσω να κάνω μία καλή εμφάνιση, έτσι όπως έχουμε το πλάνο μας με τον προπονητή μου. Εάν θα γίνουν αυτά τα πράγματα, τότε είναι σίγουρο ότι θα έχω πάει και καλά.»

Που πιστεύεις ότι θα φτάσει το όριο για την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων;

«Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς πέρασα με 5.60 ενώ προκρίθηκαν και άλλοι αθλητές με 5.50 και ήμασταν 14 άτομα στον τελικό. Σε άλλες παλιότερες πέρασαν όλοι οι αθλητές με 5.70... Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, ο προκριματικός θα γίνει βράδυ, κάτι που αλλάζει εντελώς τα δεδομένα εάν γινόταν το πρωϊ και άρα δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη.»

Σε ποιο ύψος βάζεις τον πήχη για την επίδοση που θέλεις να πετύχεις τη φετινή σεζόν;

«Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσω για επίδοση για το καλοκαίρι. Είμαστε στην αρχή της χρονιάς αλλά σίγουρα θέλω να διακριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπροστά μου έχω τα έξι μέτρα, είναι πολύ κοντά στο 5.91 μου και οτιδήποτε πάνω από αυτό έρθει, θα είναι καλοδεχούμενο...»

Τι θέλεις να πεις στους Ελληνες φιλάθλους σχετικά με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα;

«Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλούς αγώνες. Για εμένα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι η ευκαιρία να κάνω έναν αγώνα μπροστά στο ελληνικό κοινό. Καλούμε τον κόσμο να είναι εκεί και να μας χειροκροτήσει.»

 

Τελευταία Νέα