Ατομικό ρεκόρ ο Τσάκωνας

Gazzetta team
Ατομικό ρεκόρ ο Τσάκωνας

bet365

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο Λυκούργος Τσάκωνας επιλέγει να κάνει ένα πέρασμα στον κλειστό στίβο. Κάθε χρόνο η εικόνα που παρουσιάζει προκαλεί όλο και μεγαλύτερα χαμόγελα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σημερινή του εμφάνιση στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά. Ο πρωταθλητής των 200 μ., με το εντυπωσιακό 20.09, από το καλοκαίρι, ήταν νικητης στα 60 μ. με 6.67.

Η επίδοση αυτή αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, καθώς βελτιώνει το 6.69, που σημείωσε πριν από ένα χρόνια. Ο αθλητής, ο οποίος θα μπορούσε να κυνηγήσει και το όριο (6.65) για το Παγκόσμιο κλειστού, θα αγωνιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι εκεί θα κλείσει τις εμφανίσεις του στον κλειστό στίβο.

Στόχος του 26χρονου είναι να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση το καλοκαίρι, προκειμένου και να διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αγώνας προετοιμασίας ήταν ο σημερινός και για τον Πάνο Τριβυζά. Ο αθλητής ήταν δεύτερος στα 60 μ. με 6.79 και έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει των εμφανίσεων του στον ανοιχτό στίβο.

Ακόμη πιο κοντά στο στόχο της, που είναι το όριο για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ βρέθηκε η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Η πρωταθλήτρια των ψηλών εμποδίων πέτυχε 8.30 στα 60 μ. εμπ., επίδοση οριακά στο ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι 8.29. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου χρειάζεται να κάνει μεγάλη υπέρβαση προκειμένου να ταξιδέψει στις ΉΠΑ, καθώς το όριο είναι 8.14, σε κάθε περίπτωση όμως έχει δείξει πως είναι ικανή να κυνηγήσει μια τέτοια επίδοση.

Η Πεσιρίδου ήταν νικήτρια και στα 60 μ. με 7.53, εκεί όπου τελικά δεν αγωνίστηκε η Μαρία Γάτου, καθώς στην προπόνηση της Παρασκευής είχε ένα μικρό τράβηγμα και επέλεξε να μην επιβαρύνει την κατάσταση της.

Η Κατερίνα Δαλάκα πριν λίγες ημέρες επέστρεψε από τη Νότιο Αφρική, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ωστόσο στον πρώτο της αγώνα στη σεζόν επικράτησε στα 150 μ. με 18.18, επίδοση που δείχνει σε καλή κατάσταση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα