Με ντοπέ ποδήλατο!

Gazzetta team
Με ντοπέ ποδήλατο!

bet365

Η Φέμκε Φαν ντεν Ντρίσκε συνελλήφθη στη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος cyclo cross που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο, να αγωνίζεται με ποδήλατο, το οποίο διέθετε μηχανική υποβοήθηση!

Η πρωταθλήτριας Ευρώπης νεανίδων και ενός εκ των φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα cross country, λόγω μηχανικού προβλήματος πέρασε πεζή τη γραμμή του τερματισμού, με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτή η απάτη, με τον μηχανισμό να είναι καμουφλαρισμένος μέσα στον σκλετό του ποδηλατου.

Ο πρόεδρος της UCI, Μπράιαν Κούξον, τόνισε πως «πρόκειται ξεκάθαρα για τεχνολογική απάτη. Ακούγαμε για πολλά χρόνια διάφορες ιστορίες περί πιθανής ύπαρξης κινητήρων. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τους ποδηλάτες που δε θέλουν να εξαπατήσουν με οποιοδήποτε τρόπο και να διασφαλίσουμε πως θα νικούν όλοι όσοι τηρούν τη νομιμότητα».

Η ποινή που επισείεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 6μηνος αποκλεισμός και χρηματικό πρόστιμο 200.000 ελβετικών φράγκων.

«Δεν γνωρίζω το παραμικρό. Δεν ξέρω πως βρέθηκε αυτό το ποδήλατο εκεί. Μπορούν να ελέγξουν όλα μου τα ποδήλατα. Δε θα βρουν κάτι. Είμαι προσεκτική σε τέτοια ζητήματα. Το συγκεκριμένο ανήκει σε έναν φίλο μου. Προπονείται μαζί μας. Ο φίλος μου έκανε μια αναγνωριστική βόλτα της διαδρομής και μετά έβαλε το ποδήλατο στο φορτηγό της ομάδας. Το ποδήλατό του είναι ολόιδιο με το δικό μου. Εγώ του το πούλησα πέρυσι. Οι μηχανικοί ίσως πίστεψαν πως ήταν το δικό μου ποδήλατο στο φορτηγό. Το πήραν, το καθάρισαν και μου το έδωσαν. Δεν ξέρω πώς έγινε», είπε η 19χρονη αθλήτρια.

 

Τελευταία Νέα