Πανελλήνιο ρεκόρ ο Καραλής (vid)

Πανελλήνιο ρεκόρ ο Καραλής (vid)

Πανελλήνιο ρεκόρ ο Καραλής (vid)

To μέλλον ανήκει στον Εμμανουήλ Καραλή. Ο παίδας αθλητής στον πρώτο επίσημο αγώνα του στη σεζόν, στην ημερίδα του ΣΕΦ, κατάφερε να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή παρουσία και να βάλει από νωρίς υποψηφιότητα για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων της Τιφλίδας.

Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου πέτυχε τρεις φορές πανελλήνιο ρεκόρ με αποκορύφωμα το 5,35 μ., που μάλιστα είναι απόλυτο ρεκόρ. Νωρίτερα ο αθλητής είχε ξεπεράσει το 5,15 μ. για να αφήσει στην ιστορία το 5,10 μ. του Παναγιώτη Λάσκαρη κι έπειτα ανέβηκε με την δεύτερη πάνω από τα 5,25 μέτρα. Ο αθλητής μετά το 5,35 μ. επέλεξε να κάνει την μεγάλη υπέρβαση και να δοκιμάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ Παίδων (5,51 μ.) μπαίνοντας και πάλι στον αγώνα στα 5,55 μέτρα. Ο αθλητής, μπορεί να μην κατάφερε να ξεπεράσει αυτό το ύψος, όμως, έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να το κάνει.
 
Ο Καραλής είχε ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο 5,05 μ. και στον ανοιχτό 5,25 μέτρα, ενώ στην προπονητική ημερίδα του Αγίου Κοσμά είχε σημειώσει 5,30 μέτρα. «Μπήκα στον αγώνα για να το ευχαριστηθώ. Στόχος ήταν εκτελέσω σωστά την τεχνική που δουλεύουμε στην προπόνηση», είπε αρχικά ο Εμμανουήλ Καραλής και συμπλήρωσε: «Εκανε 5,35 μ., που είναι μια μεγάλη επίδοση. Στη συνέχεια δοκίμασα στα 5,55 μ., ένα ύψος που είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου σε αγώνα ή προπόνηση. Είχα στην άκρη του μυαλού μου το παγκόσμιο ρεκόρ, όμως, το πρώτο που με ενδιέφερε ήταν να είμαι σωστός στην τεχνική μου». Για τον Καραλή η συνέχεια θα είναι η ίδια. «Δεν αλλάζει κάτι. Σήμερα θα το χαρώ, από αύριο το κεφάλι πάλι κάτω. Δε θα αφήσω να με επηρεάσει όλο αυτό. Συνεχίζω την δουλειά», είπε ο νεαρός αθλητής. 
 
Από την πλευρά του ο Βασιλής Μεγαλοοικονόμου δήλωσε: «Θα κάνουμε δύο ακόμη αγώνες. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και πιθανότατα στο Βαλκανικό. Δουλεύουμε την τεχνική πάνω σε πιο σκληρά κοντάρια. Χρειάζεται ψυχική δύναμη για να μπορέσει ένας αθλητής να μην χάσει την τεχνική του στα σκληρά κοντάρια», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. 

Εμμανουήλ Καραλής, 5,35 μ. Π.Ρ. , ΣΕΦ (30/1)

Best of internet