Στη Ρουμανία ο Τσάτουμας

Gazzetta team
Στη Ρουμανία ο Τσάτουμας

bet365

Στο Βουκουρέστι θα ανοίξει η σεζόν για τον κορυφαίο Έλληνα άλτη του μήκους, τον Λούη Τσάτουμα.

Ο κάτοχος του πανελληνίου, ο οποίος πριν από περίπου ένα μήνα έγινε για πρώτη φορά πατέρας, θα ξεκινήσει την Κυριακή (31/1) τους αγώνες του στη χρονιά, με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού στην πρώτη του εμφάνιση για το 2016, θα έχει την ευκαιρία να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ενόψει των προκλήσεων που έχει μπροστά του.

Το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι 8,15 μ., ωστόσο δε λέει όχι και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, διοργάνωση για την οποία θα χρειαστεί άλμα στα 8,18 μ., προκειμένου να συμμετάσχει. Σε κάθε περίπτωση ο τέταρτος πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Πράγας, θα επιδιώξει να βρεθεί στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.


Στην Ρουμανία ανοίγει η χρονιά για άλλους τρεις Ελληνες αθλητές και αθλήτριες. Ντεμπούτο θα κάνει στο τριπλούν ο Δημήτρης Μπαλταδούρος, που για φέτος έχει θέσει υψηλούς στόχους, που έχουν να κάνουν με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανάλογες βλέψεις έχει στο ίδιο αγώνισμα και η Βούλα Παπαχρήστου, η οποία θα επιδιώξει στη χειμερινή περίοδο ένα άλμα καλύτερο από τα 14,30 μ., που θα της ανοίξει τις πόρτες συμμετοχής σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του 2016. Στο μήκος θα αγωνιστεί η Χάιδω Αλεξούλη, που και αυτή ευελπιστεί σε συμμετοχή στα μεγάλα ραντεβού της χρονιάς.

Με βάση το πρόγραμμα του μίτινγκ, το Σάββατο θα γίνει το τριπλούν Ανδρών και Γυναικών και την Κυριακή το μήκος Ανδρών και Γυναικών.

 

Τελευταία Νέα