Ελλάδα - Ουγγαρία 10-13

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ελλάδα - Ουγγαρία 10-13

bet365

Το... μάτι των παικτών του Βλάχου γυάλιζε πριν τον μικρό τελικό, ωστόσο η πιο έμπειρη Ουγγαρία κατέκτησε τελικά το χάλκινο νικώντας 13-10 την Ελλάδα, η οποία ολοκλήρωσε την ούτως ή άλλως πολύ καλή πορεία της στο τουρνουά χωρίς μετάλλιο.

Δεν έμελλε ούτε σήμερα η εθνική μας να πανηγυρίσει ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του 1999 στην Φλωρεντία κόντρα στην Ιταλία, πάλι στο μικρό τελικό, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου δεν τα κατάφερε απέναντι σε μία ομάδα με βαριά ιστορία στις μεγάλες διοργανώσεις.

Η Ουγγαρία είναι αναμφισβήτητα η κορυφαία ομάδα στον κόσμο σε κατακτήσεις, αφού διαθέτει 9 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ σε ότι αφορά τους τίτλους στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα μέχρι τώρα είχαν 12 χρυσά, 5 ασημένια και 5 χάλκινα.

Η πορεία της εθνικής μόνο ως αποτυχημένη δεν κρίνεται, αφού ένα χρόνο πριν κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί σε τόσο σύντομο διάστημα να γίνει τόσο ανταγωνιστική. Ωστόσο, η ήττα αυτή θα πρέπει να αποτελέσει παρακαταθήκη για τους διεθνείς μας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Σε ότι αφορά στο ματς οι Ούγγροι άνοιξαν τον σκορ στην πρώτη επίθεση, με τον Βλαχόπουλο να ισοφαρίζει. Στην συνέχεια η ομάδα του Τίμπορ Μπένεντεκ πήρε προβάδισμα 1-4, με τον Βλαχόπουλο να μειώνει σε 2-4 1:09 πριν τη λήξη.

Η αμυντική λειτουργία των Ούγγρων δούλεψε άψογα, με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να σκοράρουμε στον παίκτη παραπάνω, γεγονός που φυσικά οι αντίπαλοί μας δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο, αυξάνοντας τη διαφορά σε 4-8.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν βρήκε επιθετικά λύσεις ούτε στο τρίτο οκτάλεπτο με τους Ούγγρους να διατηρούν το προβάδισμα με μεγάλη διαφορά. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Ουγγαρία να είναι μπροστά 5-10.


Το τελευταίο οκτάλεπτο, απόντος του τερματοφύλακα Βίκτορ Νάγκι, η εθνική μας βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα σκοράροντας 5 γκολ, έναντι μόλις 3 του αντιπάλου της, καλύπτοντας έτσι το χάσμα που είχε φτάσει ακόμη τα 6 γκολ, σε 10-13.


Ελλάδα – Ουγγαρία

Οκτάλεπτα: 2-4, 2-4, 1-2, 5-3
Ελλάδα: Βλαχόπουλος 4, Γενηδουνιάς 1, Μουρίκης 2, Φουντούλης 1, Αφρουδάκης 2.
Ουγγαρία: Βάμος 1, Χοσνγιάντσκι 2, Ντέκερ 2, Μάνχερτς 2, Βάμος 2, Χαράι 2, Μπατόρι 2

 

Τελευταία Νέα