Ελλάδα - Σερβία 7-13 (vid)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ελλάδα - Σερβία 7-13 (vid)

bet365

Η Ελλάδα δεν κατάφερε την μεγάλη υπέρβαση απέναντι στην πανίσχυρη Σερβία και έχασε με 7-13 στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βελιγράδι.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά αλλά και με επιφύλαξη στον αγώνα. Το σκορ άνοιξε ο Δελακάς με τους Σέρβους να απαντούν γρήγορα με τον Φιλίποβιτς και τον Ντούσκο Πιγέτλοβιτς να βάζει μπροστά την ομάδα του με 1-2. Ο Γούνας ισοφάρισε (2:23 πριν τη λήξη της περιόδου) με τον Πιγέτλοβιτς να σκοράρει και να παίρνει κεφάλι με 2-3. Ο Γούνας ισοφάρισε εκ νέου σε 3-3, με τους Σέρβους να σκοράρουν 6'' πριν τη λήξη και να πηγαίνουν με προβάδισμα στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου η εθνική μας εμφανίστηκε αγνώριστη. Πολλές χαμένες ευκαιρίες και λάθη, τα οποία δεν συγχώρησαν οι Σέρβοι. Ειδικά στη φάση (7:14 για το δεύτερο) που η εθνική δεν σκόραρε με δύο παίκτες παραπάνω, φάνηκε να χάνεται η ισοροπία αγωνιστικά και ψυχολογικά που μέχρι τότε είχε διαμορφωθεί. Αποτέλεσμα ήταν οι Σέρβοι να αρχίσουν να χτίζουν μία διαφορά, την οποία ποτέ δεν καταφέραμε να ανακτήσουμε. Με τα γκολ των Μάντιτς και Πιγέτλοβιτς η Σερβία προηγήθηκε 3-6.

Περίπου ίδια η εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και στην τρίτη περίοδο. Ο Βλαχόπουλος μείωσε σε 4-6 με τους Σέρβους να αυξάνουν τη διαφορά σε 4-10, με τα γκολ Κουκ, Ραντζέλοβιτς και δύο του Πρλαΐνοβις.

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ανέκτησαν την συγκέντρωση τους, όμως ήταν ήδη αργά. Αφρουδάκης και Κολόμβος μείωσαν την διαφορά σε 6-10, με τους οικοδεσπότες να απαντούν με τους Γιάκσιτς και Φιλιποβιτς. Ο Βλαχόπουλος σκόραρε 22'' πριν τη λήξη, με τον Στεφάν Μίτροβιτς να σφραγίζει τη νίκη και την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης πετυχαίνοντας γκολ 4'' πριν τη λήξη.

Στον δεύτερο ημιτελικό το Μαυροβούνιο κοντράρεται με την Ουγγαρία, αύριο (21/01, 21:15), ενώ ο μικρός τελικός στον οποίο η εθνική θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο έχει προγραμματιστεί για το προσεχές Σάββατο (23/01, 17:15).

Ελλάδα – Σερβία
Οκτάλεπτα
: 3-4, 0-2, 1-4, 3-3
Ελλάδα: Δελακάς 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Κολόμβος 1, Αφρουδάκης 1,
Σερβία: Φιλίποβιτς 3, Πιγετλοβιτς Ντούσκο 3, Μάντιτς 2, Γιάκσιτς 1, Κουκ 1, Πρλαΐνοβιτς 2, Μίτροβιτς Στεφάν 1

 

Τελευταία Νέα