Σάκκαρη: «Έχω την Σπαρτιάτισσα μέσα μου»

Gazzetta team
Σάκκαρη: «Έχω την Σπαρτιάτισσα μέσα μου»

bet365

Η Μαρία Σάκκαρη συστήθηκε για τα καλά στο παγκόσμιο τένις, με την παρθενική της νίκη στο Αυστραλιανό Open και μίλησε για την επιτυχία της και τη Σπαρτιάτισσα που έχει μέσα της.

Η 20χρονη τενίστρια μίλησε στην ιστοσελίδα της WTA:

Πώς νιώθεις που πέτυχες την πρώτη σου νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam;

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι πολύ δύσκολο να περάσεις από τα προκριματικά, όπου έχεις τρία δύσκολα παιχνίδια. Μετά έναν αγώνα που έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις και να προκριθείς στον 2ο γύρο και μετά έναν αγώνα με μια κορυφαία παίκτρια. Είναι τόσο συναρπαστικό».

Είσαι qualifier και κληρώθηκες με μια άλλη qualifier. Ήσουν ενθουσιασμένη με αυτό;

«Από τη μια πλευρά, είναι καλό. Αλλά από την άλλη, προσθέτει πίεση, γιατί ξέρεις πως έχεις ευκαιρίες να κερδίσεις τον αγώνα, αλλά είναι το ίδιο και για εκείνη. Αν το ελέγξεις καλά και κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις, νομίζω πως όλα θα πάνε καλά».

Πέρσι, κοιτάζοντας σε αυτή τη σεζόν, ποιοι ήταν οι στόχοι σου;

«Πάντα είναι δύσκολο για όλους στην αρχή μιας χρονιάς, επειδή έρχεσαι από την off season και είναι δύσκολο να επιστρέψεις στους αγώνες και να ανακτήσεις την ψυχολογία σου. Έχασα τον πρώτο μου αγώνα στην πρώτη εβδομάδα της φετινής χρονιάς και έφτασα στον 2ο προκριματικό γύρο στη δεύτερη εβδομάδα. Ήταν λίγο έντονο, φοβήθηκα γι' αυτό το τουρνουά, αλλά ξέρετε, με καρδιά και με καθαρό μυαλό, πάντα μπορείς να τα πας καλά. Στο τέλος της σεζόν είχα παίξει καλά, γι' αυτό ήμουν θετική για το ξεκίνημα».

Πέρασες την off season στην Ισπανία;

«Είμαι στην Ισπανία, στη Βαρκελώνη. Δεν είχα τόσο πολύ χρόνο. Είχα μόνο δύο εβδομάδες γιατί ήμουν στο τουρνουά του Carlsbad. Μετά ξεκουράστηκα για μια εβδομάδα και μετά πραγματοποίησα την προετοιμασία μου για 2,5 εβδομάδες στην Ισπανία. Αργότερα πήγα σπίτι μου για τα Χριστούγεννα και μετά ήρθα στην Αυστραλία».

Η μητέρα σου (Αγγελική Κανελλοπούλου) είναι πρώην παίκτρια της WTA. Πώς είναι να μεγαλώνεις, με τη μητέρα σου να αγωνίζεται στο tour;

«Όταν είσαι μικρή, 5, 6, 7, 8 ετών, δεν το καταλαβαίνεις. Συνειδητοποίησα πως η μητέρα μου ήταν τενίστρια όταν έπαιξα στο πρώτο μου τουρνουά, επειδή όλοι έλεγαν 'είναι η κόρη της Αγγελικής' και όλοι άρχισαν να μιλάνε για μένα, για το ότι είμαι κόρη της. Τότε άρχισα να καταλαβαίνω ποια ήταν η μητέρα μου, επειδή στην Ελλάδα, ήταν πολύ μεγάλη εκείνη την εποχή. Έφτασε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων και στον 3ο γύρο του Roland Garros. Ήταν στο Νο43 της παγκόσμιας κατάταξης. Δεν είχαμε κάποιον άλλον εκείνη την εποχή και μετά ήρθε η Δανιηλίδου. Δεν άρχισα να παίζω τένις όμως εξαιτίας της, αυτό νομίζουν όλοι».

Πώς άρχισες να παίζεις τένις;

«Ήταν δίπλα στο σπίτι μου, είχαμε γήπεδα εκεί, 2-3 λεπτά μακριά από το σπίτι μου. Έκανα γενικά αθλητισμό, επειδή ήμουν αθλητική ως παιδί, και μου άρεσε περισσότερο το τένις. Άρχισα να παίζω με τον παππού μου, που ήταν προπονητής, και όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι».

Μιλάς στη μητέρα σου για την καριέρα σου; Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έδωσε ποτέ;

«Καταλαβαίνει απόλυτα την όλη κατάσταση. Ποτέ δε με ρώτησε, 'γιατί έχασες;' Πολλοί γονείς το κάνουν αυτό με τα παιδιά τους. Είτε κερδίζω, είτε χάνω, είναι περήφανη για μένα, αν κάνω το σωστό. Πάντα είναι δίπλα μου και με υποστηρίζει. Πάντα λέει: 'Διασκέδασέ το, αυτό σου αρέσει να κάνεις, γι' αυτό διασκέδασε'. Έρχεται μερικές εβδομάδες μαζί μου, επειδή ο προπονητής μου έχει επίσης οικογένεια και δεν μπορεί να την αφήνει συνέχεια. Μου αρέσει να είναι δίπλα μου».

Τι άλλα αθλήματα έπαιξες και πώς διάλεξες να αφοσιωθείς στο τένις;

«Έκανα μπαλέτο - αν και δεν είναι κανονικό άθλημα - και με απέρριψαν επειδή δεν ήμουν αρκετά καλή. Μετά με απέρριψαν και από το καράτε, επειδή γελούσα όλη την ώρα. Μετά σκέφτηκα πως δεν είχα άλλη επιλογή από το να παίξω τένις, επειδή με έδιωχναν από παντού!».

Θα παίξεις με την Carla Suarez Navarro στη συνέχεια. Έχεις προπονηθεί ποτέ μαζί της; Πόσο καλά τη γνωρίζεις;

«Την παραδέχομαι επειδή πραγματικά μου αρέσει πολύ το παιχνίδι της. Είναι μια από τις αγαπημένες μου παίκτριες. Θα διασκεδάσω σ' αυτόν τον αγώνα, δεν έχεις τέτοιες ευκαιρίες στο ITF Tour. Θα διασκεδάσω και θα προσπαθήσω για το καλύτερο που μπορώ».

Μιας και προπονείσαι στην Ισπανία, να υποθέσω πως η αγαπημένη σου επιφάνεια είναι το χώμα;

«Όλοι νομίζουν πως είναι το χώμα γι' αυτό το λόγο, αλλά δεν είναι το χώμα! Μου αρέσουν οι σκληρές επιφάνειες».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χτύπημα;

«Το σερβίς, επειδή μπορείς να χτυπήσεις τη μπάλα όσο δυνατά θέλεις και έχεις περισσότερες πιθανότητες να τη στείλεις μέσα».

Πώς θα περιέγραφες την προσωπικότητά σου;

«Στο court, είμαι παίκτρια. Είμαι από τη Σπάρτη -ο πατέρας μου είναι από τη Σπάρτη- γι' αυτό έχω τη Σπαρτιάτισσα μέσα μου. Δίνω την καρδιά μου και ό,τι έχω μέχρι τον τελευταίο πόντο. Είμαι μαχήτρια και τρέχω για την κάθε μπάλα. Έξω από το court, όλοι λένε πως είμαι χαμογελαστή συνεχώς, ένας χαρούμενος άνθρωπος. Αυτό είναι, είμαι χαρούμενος άνθρωπος και πάντα θετική».

 

Τελευταία Νέα