Στημένοι αγώνες και στο τένις!

Κώστας Ζάλιαρης
Στημένοι αγώνες και στο τένις!

bet365

Το «BBC» αποκαλύπτει πως υπάρχουν φάκελοι με στοιχεία που αποδεικνύουν ότι έχουν υποστεί χειραγώγηση παιχνίδια τένις, ακόμα και στο κορυφαίο επίπεδο του Wimbledon!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του δημοφιλούς βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου, περισσότεροι από 16 τενίστες των 50 κορυφαίων θέσεων στην κατάταξη έχουν κληθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας του τένις, ως ύποπτοι για χειραγώγηση παιχνιδιών.

Τα στοιχεία που φέρεται να έχει το «BBC» στη διάθεσή του, προέρχονται από έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2007, από την Ένωση Επαγγελματιών Παικτών τένις.

Οι πρώτες υποψίες κινήθηκαν έπειτα από παιχνίδι που συμμετείχαν οι Νικολάι Νταβιντένκο και Μάρτιν Βασάλο Αργκουέλο. Και οι δύο όμως βγήκαν «καθαροί» από τις υποψίες που είχαν να κάνουν με ένα ευρύτερο κύκλωμα επαφών παικτών του τένις με το κύκλωμα χειραγώγησης αγώνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν τρία παιχνίδια για τα οποία έχει υπάρξει πολύ σοβαρή υποψία χειραγώγησης, ενώ, τα όποια... δυνατά πονταρίσματα, προέρχονται από τη Ρωσία, την βόρεια Ιταλία και τη Σικελία.

Από τις έρευνες του 2008, είχε προκύψει ότι τουλάχιστον 28 τενίστες είχαν συμμετέχει στην προσπάθεια να στηθεί παιχνίδι, όμως δεν προχώρησε η υπόθεση, ενώ το 2009, παρά και τον νέο κώδικα καταπολέμησης διαφθοράς, πάλι δεν προχώρησαν οι ενέργειες.

«Πρόκειται για τα πιο ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία για χειραγώγηση παιχνιδιών, την τελευταία 20ετία που εξετάζω εγώ αυτό το θέμα» ανέφερε στο «BBC» ο εκ των ερευνητών των υποθέσεων του 2007, Μαρκ Φίλιπς.

Όσον αφορά τα ... πιο φρέσκα, μέσα στο 2015, η Ένωση Αθλητικής Ασφάλειας στην Ευρώπη, έκανε λόγο για τουλάχιστον 50 ύποπτα παιχνίδια!

 

Τελευταία Νέα