Φελπς στα καλύτερα του

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Φελπς στα καλύτερα του

bet365

Πιο ώριμος και συνειδητοποιημένος από ποτέ ο Μάικλ Φέλπς προετοιμάζεται πιο σκληρά από ποτέ ως αθλητής και ως άνθρωπος. Η φετινή θα είναι η τελευταία του χρονιά στις πισίνες, ενώ η Νικόλ Τζόνσον θα φέρει το Μάιο στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

«Είναι η καλύτερη χρονιά της ζωής μου. Θα γίνω πατέρας! Θέλω να του προσφέρω όλα όσα δεν είχα εγώ σαν παιδί», δήλωσε ο Φελπς, του οποίου οι γονείς χώρισαν όταν ήταν 9 ετών και πρόσθεσε: «Θα είμαι δίπλα του συνέχεια, για να μη νιώσει τον πόνο και την απογοήτευση που ένιωσα εγώ».

Αποφασισμένος να τα δώσει όλα φέτος, σύμφωνα με τον προπονητή του είναι σε αντίστοιχη φυσική κατάσταση με εκείνη που βρισκόταν πριν τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου όταν κατέκτησε 8 χρυσά μετάλλια. «Τον τελευταίο χρόνο, έρχεται πρώτος και φεύγει τελευταίος. Έχει κάνει όλες τις διπλές προπονήσεις και ακολουθεί το πρόγραμμα τόσο πιστά όσο όταν ήταν 18 ετών» δήλωσε ο προπονητής του, Μπομπ Μπάουμαν.
«Ποτέ μου δεν έδωσα το 100% σε προετοιμασία για Ολυμπιακούς Αγώνες. Ούτε καν στο Πεκίνο, όπου έξι μήνες πριν είχα σπάσει τον καρπό μου» αποκάλυψε ο Αμερικανός κολυμβητής με τον προπονητή του να το επιβεβαιώνει. «Καταγράφουμε τα αποτελέσματα του ύπνου του. Κάνουμε καθημερινά μετρήσεις στο αίμα, ενώ όταν μπαίνει στην αίθουσα με τα βάρη… τρομάζουμε. Δεν τον έχω δει ποτέ να προπονείται στα βάρη με αυτόν τον τρόπο. Ότι και αν κάνουμε, το κάνει με τον πιο επιθετικό τρόπο!».

«Όταν μιλάω, έχει αντιρρήσεις και μου υψώνει τον τόνο, καταλαβαίνω ότι είναι πολύ καλά. Όταν μένει σιωπηλός και δεν αντιδρά τότε είναι που ανησυχώ. Θέλει μόνιμα να κάνει προπόνηση και στα ηχεία να παίζει μουσική. Σε ότι άσκηση και αν βάλω στην ομάδα έχει αντιρρήσεις. Του θυμίζω ωστόσο ότι όλα αυτά τα έκανε όταν ήταν 10 χρόνια νεότερος και μου απαντά πως από τότε πολλά έχουν αλλάξει…» κατέληξε ο Μπάουμαν, που θέλει ο αθλητής του να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 31 του!

 

Τελευταία Νέα