«Μας επηρέασε η παραφιλολογία»

Gazzetta team
«Μας επηρέασε η παραφιλολογία»

bet365

Ανάμικτα συναισθήματα για τους παίκτες και τον Θοδωρή Βλάχο, μετά την ισοπαλία με την Ουγγαρία στην πρεμιέρα της εθνικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής στάθηκε στην παραφιλολογία που αναπτύχθηκε πριν από την έναρξη των αγώνων για το επίπεδο της Ουγγαρία, επισημαίνοντας: «Δεν έχουν γίνει πολλά παιχνίδια μέχρι τώρα, αλλά νομίζω ότι αυτό ήταν ένα πάρα πολύ καλό ματς γι’ αυτούς που το παρακολούθησαν. Μέχρι πριν από την έναρξη του παιχνιδιού ήμασταν κλασικοί Έλληνες, δηλαδή επηρεασμένοι απ’ όλα αυτά που γραφόταν για διαλυμένους Ούγγρους, για πεσμένους Ούγγρους.

Η Ουγγαρία είναι η μεγαλύτερη σχολή μαζί με τους Σέρβους στον κόσμο, έχουν εγωισμό, έχουν νοοτροπία, δεν θα άφηναν ποτέ αυτό το παιχνίδι με κατεβασμένα τα χέρια. Εμάς μας επηρέασε αυτό στο ξεκίνημα, συνήλθαμε μετά, όμως οι πολλές αποβολές που είχαμε εναντίον μας, μας στοίχησαν παίκτες που δεν μπόρεσαν να τελειώσουν το παιχνίδι και η συγκέντρωσή μας στις τελευταίες φάσεις που δεν μπορέσαμε να το πάρουμε με δυο παραπάνω προσπάθειες τις οποίες δεν τελειώσαμε με μια σωστή εκτέλεση. Συμβαίνουν αυτά, πάντως. Δεν το κερδίσαμε το παιχνίδι, δεν το χάσαμε κιόλας, θα γίνει μάχη.

Τώρα, στις ισοβαθμίες, θα κυνηγήσουμε τα πολλά γκολ, έχουμε ακόμα δύο αντιπάλους στον όμιλο, Τουρκία και Ρωσία. Δεν είναι ωραίο αυτό, να αποφασιστεί απ’ αυτό τον τομέα για το ποια απ’ αυτές τις δυο ομάδες (σ.σ. Ελλάδα και Ουγγαρία) θα βγει πρώτη στον όμιλο, αλλά τι να κάνουμε, αφού ήρθαμε ισοπαλία θα παίξουμε με τους κανονισμούς που ισχύουν και θα προσπαθήσουμε κι εμείς να κερδίσουμε την πρώτη θέση μ’ αυτόν τον τρόπο».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Αφρουδάκης σημείωσε: «Δεν το λέω σαν δικαιολογία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζαμε με μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, ανεξάρτητα αν είναι πληγωμένη, αν είναι αποδυναμωμένη, ό,τι θέλουν ας πουν. Είναι τρεις φορές στη σειρά χρυσή ολυμπιονίκης (2000, 2004, 2008), κάτι που δεν το έχει καταφέρει καμιά άλλη ομάδα στο παγκόσμιο στερέωμα της υδατοσφαίρισης. Από εκεί και πέρα ξεκίνησαν πάρα πολύ δυνατά, μ’ ένα πολύ δυνατό πρέσινγκ, στο οποίο δείξαμε ότι υποφέραμε στην αρχή.

Το περιμέναμε, το ξέραμε, αλλά ίσως δεν μπορέσαμε ν’ αντιδράσουμε στην επαφή τόσο πολύ, ειδικότερα ένα πρώτο παιχνίδι, είναι δύσκολο μ’ έναν αντίπαλο ο οποίος σωματικά υπερτερεί σε σχέση μ’ εμάς. Σίγουρα δυστυχώς είναι ένα παιχνίδι που εξαρτάται πάρα πολύ από τη διαιτησία. Σε φυσιολογικές συνθήκες οι διαιτητές -κατά τη γνώμη μου δεν έπαιξαν άσχημα- αυτό το στιλ παιχνιδιού θα έπρεπε να το τιμωρήσουν περισσότερες φορές με αποβολές. Προς το τέλος του παιχνιδιού ίσως το ισορρόπησαν λίγο, έδωσαν κάποια επιθετικά τα οποία ήταν και σφύριξαν σε εμάς κάποιες αποβολές.

Αυτό που θα κρατήσω από το σημερινό παιχνίδι είναι ότι αντιδράσαμε πάρα πολλές φορές, ενώ βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και στην αρχή και στη μέση του παιχνιδιού και προς το τέλος και μάλιστα είχαμε την ευκαιρία εμείς τελικά να σκοράρουμε και να πάρουμε και τη νίκη. Σίγουρα θα μπορούσαν και οι Ούγγροι να φύγουν με τη νίκη μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι έτσι όπως εξελίχτηκε. Δεν είμαστε ούτε φοβερά ικανοποιημένοι, ούτε δυσαρεστημένοι, κρατάμε κάποια θετικά σημεία του παιχνιδιού και κάποιες καλές αντιδράσεις και να δούμε από εκεί και πέρα που υστερούσαμε, κυρίως στην άμυνα και στα κομμάτια που δεχτήκαμε περισσότερη πίεση, έτσι ώστε στον επόμενο δύσκολο αντίπαλο να είμαστε καλύτεροι.

Θα πρέπει να δούμε ποιο είναι αυτό το στοιχείο που μπορεί να μας δώσει την πρώτη θέση. Ευτυχώς σε μεγάλο βαθμό είμαστε τυχεροί, γιατί έχουμε τελευταίο παιχνίδι αυτό με τους Ρώσους και θα έχουμε μια πλήρη εικόνα για το τι χρειαζόμαστε. Από εκεί και πέρα ό,τι θέλει ας γίνει. Εξαρτάται και από εμάς, αλλά όχι μόνο από εμάς».

Τέλος, ο Κώστας Μουρίκης σημείωσε: «Θεωρώ ότι μπήκαμε νωθρά στον αγώνα, βρεθήκαμε να κυνηγάμε στο σκορ στην αρχή, κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα. Θεωρώ ότι μετά βελτιωθήκαμε, βρήκαμε λύσεις στην επίθεση και κάποια σουτ μπήκαν κάποια άλλα δεν μπήκαν, χάσαμε μια ευκαιρία στο τέλος στον παίκτη παραπάνω και θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Τελικά φέραμε μια ισοπαλία, θεωρώ ότι είναι καλό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι η Ουγγαρία που ξέρουμε ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες υπερδυνάμεις του πόλο και συνεχίζουμε να δούμε τα υπόλοιπα παιχνίδια». Όσο για το ποιος είναι ο στόχος της ελληνικής ομάδας στη συνέχεια ο Έλληνας φουνταριστός ήταν ξεκάθαρος: «Ο στόχος είναι τα πολλά γκολ, γιατί εκεί νομίζω ότι θα κριθεί και η πρωτιά στον όμιλο. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να κάνουμε αυτό που πρέπει. Θεωρώ ότι έχουμε ανέβει επίπεδο, κοιτάμε στα μάτια κάθε αντίπαλο, όπως έχουμε δείξει στα φιλικά και με την Σερβία, αλλά και αυτό το παιχνίδι με την Ουγγαρία. Στόχος όπως έχουμε πει είναι η τετράδα και να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε και συνεχίζουμε βλέποντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

 

Τελευταία Νέα