Στο Miami για δυνατά test οι Μαντής – Καγιαλής

Gazzetta team
Στο Miami για δυνατά test οι Μαντής – Καγιαλής

bet365

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ξεκινούν την αγωνιστική τους δράση για την Ολυμπιακή χρονιά οι Έλληνες πρωταθλητές.

Για τις ΗΠΑ αναχώρησαν οι Ελληνες πρωταθλητές ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μαντής και Παύλος Καγιαλής προκειμένου να λάβουν μέρος σε δύο διαδοχικές παγκόσμιες διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Miami της Florida: Το «2016 470 North American Championships» (16-18 Ιανουαρίου) και το «2016 ISAF Sailing World Cup Miami» (23-30 Ιανουαρίου).

Είναι δεδομένο ότι αυτοί οι δύο αγώνες, στο ξεκίνημα του 2016, όπως και όσοι θα ακολουθήσουν εντάσσονται στο πλαίσιο της προ-ολυμπιακής προετοιμασίας των δύο κορυφαίων αθλητών, καθώς ο χρόνος ματρά ήδη αντίστροφα για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Rio τον ερχόμενο Αύγουστο, που αποτελούν το μεγάλο στόχο για τους Μαντή και Καγιαλή.

Άλλωστε, το 2015 έκλεισε με τους Έλληνες πρωταθλητές να βρίσκονται στο Rio για δοκιμές εξοπλισμού και δυνατές προπονήσεις μαζί με τον προπονητή τους Θανάση Παχούμα, ολοκληρώνοντας μια χρονιά ορόσημο, στη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν στην 1η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της ISAF στην κατηγορία 470 και πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις, τόσο διεθνείς (3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Weymouth και 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα), όσο και εγχώριες (πρωτιές σε Εθνικό Πρωτάθλημα και Athens Eurolymp Week).

«Το 2016 και η προοπτική της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μας. Δουλεύουμε σκληρά για να αντεπεξέλθουμε και είμαστε τυχεροί γιατί εισπράττουμε την αγάπη του κόσμου και περιστοιχιζόμαστε από ένα team ανθρώπων που κατασκευάζουν υλικά ειδικά για εμάς χάρη στην υποστήριξη χορηγών όπως το Lascaris Foundation, μέγας χορηγός μας», επισήμανε ο Παναγιώτης Μαντής, ενώ από την πλευρά του ο Παύλος Καγιαλής συμπλήρωσε:

«Τα ταξίδια στο Rio μας βοήθησαν πολύ από την άποψη της προσαρμογής και της εξοικείωσης. Πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και είμαστε προσηλωμένοι μαζί με τον προπονητή μας 100% στο μεγάλο μας στόχο. Είμαστε τυχεροί που μπορούμε να δουλεύουμε απερίσπαστοι επειδή υπάρχουν οι χορηγοί μας, StarΒulk και ‎Sirios ShipManagement που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα μας και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό».

Χορηγοί της ομάδας είναι οι Lascaris Foundation, ‎StarΒulk και ‎Sirios Shipmanagement. Υποστηρικτές της προσπάθειάς τους είναι οι ‎Gul, ‎Yamaha, ‎AlphaRopes, ‎HolmesPlace, ‎VMGFactory, ‎SaltyBag, Nikos Alevromytis / AleN Photography και οι Ναυτικοί Όμιλοι ‎ΙΟΠ και ‎ΝΟΚΒ.

 

Τελευταία Νέα