Κορυφαία Ευρωπαία η Μπιανκόνι

Gazzetta team
Κορυφαία Ευρωπαία η Μπιανκόνι

bet365

Το βραβείο της καλύτερης πολίστριας της Ευρώπης, παρέλαβε την Κυριακή η Ρομπέρτα Μπιανκόνι.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από την υπουργό Αθλητισμού της Σερβίας, Βάνια Ουντόβισιτς στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Κόμπανκ Αρένα του Βελιγραδίου πριν την αναμέτρηση της Σερβίας με την Κροατία.

Η Ρομπέρτα Μπιανκόνι γνώρισε την αποθέωση από τους 12.000 Σέρβους που κατέκλυσαν την Κόμπανκ Αρένα για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Οι ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού, ήταν μεταξύ άλλων ο… λόγος της αποθέωσης που γνώρισε η «ερυθρόλευκη» πολίστρια!

Η 26χρονη αθλήτρια μίλησε στην ιστοσελίδα της ιταλικής ομοσπονδίας για τη σπουδαία αυτή διάκριση, τον Ολυμπιακό αλλά και για την ζωή στην Ελλάδα.

Πως αισθάνεσαι ως η… βασίλισσα του ευρωπαϊκού πόλο;

«Πρέπει πρώτα να το συνειδητοποιήσω. Ειλικρινά, δεν το περίμενα. Εγώ παραμένω η Ρομπέρτα. Δεν αισθάνομαι το βάρος κάποιας ιδιαίτερης ευθύνης στους ώμους μου, αλλά σίγουρα απέκτησα μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Θέλω να ευχαριστήσω τις συμπαίκτριές μου. Χωρίς αυτές, δε θα είχα κερδίσει αυτόν τον τίτλο».

Εχεις μάθει ελληνικά;

«Λίγα. Σε επίπεδο ορολογίας πόλο, τα καταφέρνω, αλλά μέχρις εκεί. Οταν έφυγα για την Ελλάδα, δεν πίστευα πως θα έμενα και δεύτερο χρόνο εκεί. Τώρα όμως εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο να μείνω στον Ολυμπιακό και την επόμενη σεζόν».

Οταν πήγες στην Ελλάδα, η χώρα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, λόγω της κρίσης. Πώς βίωσες αυτήν την εμπειρία;

«Προσωπικά, απέφυγα την πιο δύσκολη περίοδο, γιατί είχα κληθεί στην Εθνική και δεν ήμουν στην Ελλάδα. Οταν επέστρεψα δεν αντιλήφθηκα κάτι ριζικά διαφορετικό. Ηταν περίπου όπως τώρα στην Ιταλία. Πολλά καταστήματα κλειστά, πολύς κόσμος που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, αλλά και πολλή υπερηφάνεια και διάθεση να ξεπεραστεί η κρίση. Πιστεύω πως αν δουλεύεις σωστά, στο τέλος ξεπερνάς όλα τα προβλήματα».

Πώς είναι το ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με το ιταλικό;

«Στο ιταλικό πρωτάθλημα υπάρχει καλύτερη οργάνωση και σαφώς μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Στην Ελλάδα υπάρχουν στην ουσία δύο υψηλού επιπέδου ομάδες. Εμείς και η Βουλιαγμένη. Οπότε προετοιμάζεσαι διαρκώς γι’ αυτά τα παιχνίδια».

Ποιο είναι το καλύτερο γκολ που έχεις πετύχει;

«Δε θυμάμαι ποιο είναι το καλύτερο δικό μου γκολ, αλλά δε θα ξεχάσω ποτέ το γκολ που πετύχαμε πέρσι στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στα τελευταία τριάντα δευτερόλεπτα. Κάναμε μια τέλεια ομαδική προσπάθεια, παίξαμε υποδειγματικά στον παίκτη παραπάνω και μετά από μια ενέργεια που ξεκίνησε από μένα, σκόραρε η Φιλιώ Μανωλιουδάκη».

 

Τελευταία Νέα