Κρανάκης: «Δεν θα είμαστε διακοσμητικό στοιχείο»

Gazzetta team
Κρανάκης: «Δεν θα είμαστε διακοσμητικό στοιχείο»

bet365

Ο Γιώργος Κρανάκης μίλησε για τα στοιχεία που χρειάζεται η Εθνική κόντρα στην Ουκρανία, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα έδειξε πως δεν είναι «διακοσμητικό στοιχείο» στον όμιλο.

Πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ η επίσημη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Ελλάδας- Ουκρανίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών 2017, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο (15:00- ΕΡΤ2) στο «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Μίκρα Θεσσαλονίκης.

Παρόντες ήταν ο Β΄ αντιπρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος των Εθνικών Ομάδων και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Κώστας Αλεξιάδης, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Γιώργος Κρανάκης, ο Αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Γιώργος Μαστορογιάννης και ο τερματοφύλακας και MVP της νίκης στο Κίεβο, Πέτρος Μπουκοβίνας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 3ου προκριματικού ομίλου της διοργάνωσης και η Εθνική μας ομάδα θα έχει μία σοβαρή απουσία, αφού ο αρχηγός Γιώργος Μαστορογιάννης –όπως αποκάλυψε ο ίδιος- δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί, λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο στον αγώνα της Πέμπτης στο Κίεβο, ενώ θα κάνει… αγώνα δρόμου να προλάβει το παιχνίδι της Τετάρτης με τους Λετονούς.

3ος όμιλος
Βαθμολογία (σε 3 ματς)

1. Λετονία 6
2. Ελλάδα 4
3. Ουκρανία 2
4. Κύπρος 0

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

«Δείξαμε ότι δεν θα είμαστε διακοσμητικό στοιχείο»

Γιώργος Κρανάκης (Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανδρών): «Ξεκινώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τη ΧΑΝΘ για την φιλοξενία. Κρατάμε χαμηλούς τόνους, δεν θέλω να… χρυσώσω το χάπι της νίκης, αλλά ούτε και να μεγεθύνω την ομάδα της Ουκρανίας. Για τον αυριανό αγώνα ζητάμε να έχουμε την απόλυτη πίστη και μέσα από την ομαδικότητα να πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Το έχω ξαναπεί ότι έχω εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα που έχει μέλλον. Με το δεδομένο ότι έχουμε νέα παιδιά, μία νίκη απέναντι στην Ουκρανία εκτός έδρας είναι πολύ σημαντική, δίνοντας ψυχολογική ανάσα και πίστη στην συνέχεια της προσπάθειας μας. Δεν είμαστε το φαβορί, αλλά δείξαμε ότι δεν θα είμαστε ούτε διακοσμητικό στοιχείο, ούτε απλά θα διεκπεραιώνουμε τα παιχνίδια σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε».

Σε ερώτηση αν είδε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα παιχνίδια με το Βέλγιο είπε: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Η Εθνική βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Μας χαρακτηρίζει η αυτοθυσία, το πάθος και η μαχητικότητα. Τακτικά κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Με το Βέλγιο μπορούσαμε να έχουμε προκριθεί. Ίδια προσπάθεια κάναμε, απλά έπαιξε ρόλο και η τύχη. Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε, λόγω ότι είμαστε νέα ομάδα είναι οι μεταπτώσεις στην απόδοση μας και στην συγκέντρωση μας. Δεν θα συγχωρεθούν τα λάθη από τις πιο έμπειρες ομάδες».

Για το αν περιμένει κάτι διαφορετικό από το πρώτο ματς: «Θα είναι διαφορετική η Ουκρανία. Οι Δημοσιογράφοι μετά τον αγώνα ήταν πολύ σχολαστικοί. Ανέλυσαν τα πάντα, ήξεραν για την ανανέωση μας, για τους παίκτες που έχουν σταματήσει, ήξεραν ποιοι έπαιζαν για πρώτη φορά, μας ξέρουν καλά. Περιμένω να τρέξουν πολύ περισσότερο, περιμένω να αλλάξουν την άμυνα τους να μην είναι τόσο επιθετική και σίγουρα θα είναι πιο παθιασμένοι γιατί τους κόστισε η ήττα στην έδρα τους».

«Προσηλωμένοι στον στόχο»

Γιώργος Μαστορογιάννης (Αρχηγός Εθνικής Ανδρών): «Να ευχηθώ καλή χρονιά με την σειρά μου. Δεν θεωρώ ότι κάναμε μία μεγάλη νίκη, κάναμε μία απλή νίκη για τον απλούστατο λόγο ότι βρισκόμαστε σε έναν όμιλο που την τελευταία αγωνιστική θα φανεί το αποτέλεσμα της συνολικής προσπάθειας. Σίγουρα ήταν σημαντική, λόγω της νεανικής ομάδας που έχουμε, αλλά αυτή η νίκη δεν θα έχει αντίκρισμα αν δεν καταφέρουμε να κερδίσουμε και αύριο. Μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα, αφού μπορούμε να τους διαβάσουμε καλύτερα και είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο που είναι μόνο η νίκη».

Σε ερώτηση με τον τραυματισμό του απάντησε: «Περιμένω τα αποτελέσματα της μαγνητικής και αφού τα πάρουμε θα γίνει σύσκεψη με τον γιατρό και τον προπονητή για να δούμε αν θα μπορέσω να παίξω την Τετάρτη. Για αύριο σίγουρα δεν προλαβαίνω».

«Έτοιμοι σωματικά και ψυχολογικά»

Πέτρος Μπουκοβίνας (τερματοφύλακας Εθνικής Ανδρών): «Δεν θέλω να σταθώ στη νίκη που κάναμε στο Κίεβο. Τη χαρήκαμε, γεμίσαμε αυτοπεποίθηση, αλλά μέχρι εκεί. Αύριο έχουμε έναν ακόμα πιο σημαντικό αγώνα. Πιστεύω είμαστε σωματικά και ψυχολογικά και έτοιμοι για τη νίκη, που θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για την συνέχεια. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας, έχουμε πολύ καλή χημεία και πιστεύω θα το δείξουμε και στο γήπεδο».

 

Τελευταία Νέα