Toν ξεπέταξε ο Φέντερερ!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Toν ξεπέταξε ο Φέντερερ!

bet365

Ο Ρότζερ Φέντερερ χρειάστηκε μόλις 55 λεπτά για να πάρε τη νίκη από τον Τομπίας Κάμκε και την πρόκριση για τα προημιτελικά του Brisbane International.

O Ελβετός επικράτησε 6-2, 6-1, δίνοντας έτσι και απαντήσεις σχετικά με τον φημολογούμενο τραυματισμό του. Αντίπαλο του στη φάση των «8» είναι ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος απέκλεισε τον Βίκτορ Τρόιτσκι με 5-7, 7-6 (6), 6-2.

Με τη νίκη αυτή ο Φέντερερ έφτασε τις 1.060 και θα διεκδικήσει τον 2ο διαδοχικό τίτλο στο αυστραλιανό τουρνουά και τον 89ο συνολικά.

«Δεν ένιωθα τόσο καλά γι' αυτό και ζήτησα να ξεκινήσω την Πέμπτη. Ήταν υπέροχα σήμερα, ειδικά με τις αναμνήσεις που είχα από την περσινή χρονιά. Έφυγα με τη 1000ή νίκη μου, ήταν μια απίθανη σεζόν εδώ στο Μπρίσμπεϊν και είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα. Δεν περίμενα να παίξω τόσο καλά, οπότε σας ευχαριστώ που ήρθατε και κάνατε ακόμα μια όμορφη νύχτα για μένα, το εκτιμώ», δήλωσε ο Φέντερερ και πρόσθεσε σχετικά με το επόμενο ματς:

«Eίναι δύσκολο να έχεις απέναντί σου τον Γκριγκόρ. Τον αντιμετώπισα πέρσι εδώ, στα ημιτελικά νομίζω, και είχα κάνει ένα θαυμάσιο ματς. Έχει μια μεγάλη χρονιά μπροστά του και είμαι σίγουρος πως θέλει να επιστρέψει στο Top10, αν όχι ψηλότερα. Κέρδισε δύο δύσκολα παιχνίδια με τον Simon και με τον Troicki, οπότε αυτό είναι το ματς που θα θέλει να κερδίσει τώρα. Θα δούμε πως θα πάει, αν παίξω όπως απόψε, ελπίζω πως μπορώ να τα πάω καλά».

Τέλος, αναφορικά με τον Ιβάν Λιούμπιτσιτς, ο οποίος έκατσε για πρώτη φορά στο μποξ του, μετά την αποχώρηση του Στέφαν Έντμπεργκ είπε: «Ήξερα πως ο Στέφαν δε θα συνέχιζε και μετά το 2015, οπότε είχα αρκετό χρόνο για να σκεφτώ τι θα ακολουθούσε. Έχω ήδη μια εκπληκτική ομάδα γύρω μου, εδώ και 8 χρόνια είναι κοντά μου ο Σέβ (Λούθι) που είναι και αρχηγός της Ελβετίας στο Davis Cup.

Νιώθω όμως πως είναι ωραίο να έχουμε και κάποια άλλη φωνή κοντά μας και πάντα είχα στο μυαλό μου τον Ivan. Βρεθήκαμε αντίπαλοι αρκετές φορές και ήμουν χαρούμενος όταν έμαθα πως θα είναι διαθέσιμος στο τέλος της χρονιάς. Αυτή ήταν η πρώτη μας νίκη μαζί, οπότε έγινε καλή αρχή».

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα

Ράονιτς (Καναδάς) - Ντόντιγκ (Βοσνία- Ερζεγοβίνη) 6-7(2), 6-1, 6-4

Πουγέ (Γαλλία) - Γκοφάν (Βέλγιο) 7-5(5), 4-6, 6-3

Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία) - Τρόιτσκι (Σερβία) 5-7, 7-6(6), 6-2

 

Τελευταία Νέα