Ξε-ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες!

Gazzetta team
Ξε-ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες!

bet365

Ντυμένοι όχι, αλλά με τα απαραίτητα αξεσουάρ και στο πνεύμα των εορτών φωτογραφήθηκε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, η οποία συνεχίζει ενταντικά τις προπονήσεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου.

Θοδωρής Βλάχος – Προπονητής Εθνικής Ομάδας

«Έτσι είναι ο πρωταθλητισμός. Έχουμε πολλές και πολύ σημαντικές υποχρεώσεις όπως είναι το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τα παιδιά θα έχουν ρεπό και την Πρωτοχρονιά ώστε να δουν τους δικούς τους και να περάσουν κάποιες πολύτιμες ώρες μαζί τους. Αλλά από τη στιγμή που οι στόχοι είναι τόσο υψηλοί και οι ίδιοι κατανοούν ότι η προετοιμασία και κατά τη διάρκεια των γιορτών είναι απαραίτητη. Τα χρόνια που έπαιζα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Είχαμε τα κενά μας για ξεκούραση. Πλέον οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις από τους αθλητές έχουν αυξηθεί. Είναι κάτι φυσιολογικό στο οποίο αντεπεξέρχονται με επιτυχία».

Ευχές για τους Έλληνες φιλάθλους

«Εύχομαι στους Έλληνες φιλάθλους να είναι υγιείς. Να έρχονται κοντά και να παρακολουθούν τις ομάδες, να τις στηρίζουν ηθικά και να πανηγυρίζουν τις επιτυχίες που θα έρθουν, γιατί είναι κάτι που θέλουν πάρα πολύ οι αθλητές. Ουσιαστικά γι αυτό πασχίζουν. Μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο».

scr2

Χρήστος Αφρουδάκης - Αρχηγός Εθνικής Ομάδας

Για το γεγονός ότι κάνει γιορτές μακριά από την οικογένειά του

«Το έχουμε ξαναζήσει το σκηνικό και δεν είναι πρωτόγνωρο για μας. Γενικά αυτού του είδους οι θυσίες είναι συνήθεις για κάθε αθλητή. Σίγουρα όλοι θέλουν να περνούν χρόνο με τους δικούς τους ανθρώπους. Αλλά και βλέποντάς τους συναθλητές μου τόσες ώρες καθημερινά και βιώνοντας τα ίδια θέλω και τις ίδιες αγωνίες, τους αισθάνομαι ως μέλη της οικογενείας μου. Και είμαι σίγουρος πως έτσι νιώθουν όλα τα παιδιά. Άρα θα φροντίσουμε να τις περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται μεταξύ μας σαν ομάδα με τον κ. Βλάχο».

Για το νέο έτος

«Εύχομαι πάνω από όλα υγεία και ο ελληνικός αθλητισμός να διακριθεί σε αυτήν την Ολυμπιακή χρονιά. Είναι όνειρο για κάθε αθλητή η επιτυχία σε μια Ολυμπιάδα. Όταν υπάρχει υγεία όλα είναι δυνατά. Για τη χρονιά που έρχεται υπάρχουν μεγάλοι στόχοι με το εθνόσημο, όπως είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αποτελούν πρόκληση για κάθε αθλητή. Σε αυτές τις διοργανώσεις το να μιλήσει κανείς για τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου δεν είναι εύκολο, παρ' όλα αυτά πιστεύω πως ένας τέτοιος στόχος είναι εφικτός και μέσα από σκληρή δουλειά μπορεί να γίνει πραγματικότητα».

scr5

Άγγελος Βλαχόπουλος – Διεθνής υδατοσφαιριστής

«Για μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια αυτές οι μέρες περνούν μακριά από τους δικούς μας και τις οικογένειές μας. Κοιτάμε τους στόχους που έχουμε θέσει ως ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτό που μετράει περισσότερο για όλους είναι μια επιτυχία στο Βελιγράδι, παρά να περάσουμε κάποιες ακόμη μέρες με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Τους γονείς μας και τις οικογένειές μας μπορούμε να τους δούμε κι άλλες στιγμές. Προέχει αυτή τη στιγμή να είμαστε έτοιμοι για τους μεγάλους στόχους της νέας χρονιάς. Το πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ και δεν έχουμε προγραμματίσει κάτι. Αυτό είναι το μόνο εύκολο, καθώς όλα τα παιδιά έχουμε άριστες σχέσεις και μπορούμε να κανονίσουμε κάτι επί τόπου».

Προσδοκίες από το νέο έτος

«Οι αγωνιστικές προσδοκίες είναι σίγουρα υψηλές τόσο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να φτάνει ψηλά και μένει να το αποδεικνύει σε κάθε αγώνα. Όλος ο κόσμος να έχει υγεία και υπομονή. Σίγουρα όταν υπάρχει ενότητα όλα τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν. Χωρίς ενότητα όλα είναι πιο δύσκολα».

scr4

Στέφανος Γαλανόπουλος – Διεθνής υδατοσφαιριστής

«Οι γιορτές είναι μόνο προπόνηση. Βέβαια δεν παραπονιόμαστε καθόλου για αυτό, καθώς οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί. Όλοι μας πρέπει να κάνουμε θυσίες για να έρθουν οι επιτυχίες που προσδοκούμε. Πάνω από όλα προέχει το να πάει καλά η Εθνική. Ο καθένας μας έχει αυτό σαν στόχο. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να φτάσουμε όσο ψηλότερα σε κάθε διοργάνωση. Εύχομαι οι έλληνες φίλαθλοι να έχουν υγεία και να πετύχει ο καθένας ξεχωριστά τους στόχους που θέτει. Τέλος τους καλούμε να έρχονται συχνότερα στις πισίνες να μας παρακολουθούν, γιατί είναι κάτι που μας γεμίζει δύναμη και μας δίνει μεγάλη χαρά».

scr3

Θανάσης Χρυσοσπάθης – Διεθνής υδατοσφαιριστής

Για τις προπονήσεις εντός των γιορτών

«Είναι κάτι δύσκολο, αλλά είναι μέσα στις υποχρεώσεις κάθε αθλητή. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό. Για το 2016 εύχομαι στους Έλληνες φιλάθλους να έχουν υγεία και να αγκαλιάζουν πολύ περισσότερο και με πιο μαζική παρουσία τις προσπάθειές μας. Ξέρουμε ότι έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μετά το χάλκινο στο Καζάν και θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε στους μεγάλους στόχους της φετινής χρονιάς».

 

Τελευταία Νέα