Κορυφαία του 2015 η Γουίλιαμς σύμφωνα με το AP

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Κορυφαία του 2015 η Γουίλιαμς σύμφωνα με το AP

bet365

H Σερίνα Γουίλιαμς αναδείχθηκε για 4η σεζόν (2002, 2009 και 2013) η κορυφαία γυναίκα αθλήτρια της χρονιάς σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Η Αμερικανίδα τενίστρια υπερψηφίστηκε ως η κορυφαία από 50 δημοσιογράφους, συγκεντρώνοντας συνολικά 352 πόντους. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η επίσης Αμερικανίδα αθλήτρια του ποδοσφαίρου Κάρλι Λόιντ, την οποία ψήφισαν ως κορυφαία μόλις 14 συντάκτες και συγκέντρωσε 243 πόντους. Τρίτη σε ψήφους ήταν η πολυτάλαντη Ρόντα Ρούσεϊ, η οποία ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες και την υποκριτική, τέταρτη η Χόλι Χολμ, η αθλήτρια που νίκησε την Ρούσεϊ τον περασμένο μήνα στην Αυστραλία σε αγώνα ΜΜΑ.

Θυμίζουμε ότι η Σερίνα Γουίλιαμς κατέκτησε φέτος τα τρία από τα τέσσερα γκραν σλαμ, χάνοντας το τελευταίο εντός έδρας στην Νέα Υόρκη από την Νο 43 στον κόσμο Ρομπέρτα Βίντσι, στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

«Το ήθελα. Αλλά... το να κατακτάς ένα τίτλος γκραν σλαμ δεν είναι εύκολο. Και μετά είσαι επικηρυγμένος και αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο. Αν γνωρίζεται κάτι για μένα αυτό είναι ότι μισώ να χάνω. Έχω ξαναπεί ότι μισώ να χάνω περισσότερο απ' ότι μου αρέσει να κερδίζω. Αυτό είναι που με κάνει να είμαι η καλύτερη που μπορώ», δήλωσε η Γουίλιαμς, η οποία πριν λίγες ώρες ανέβασε την παραπάνω φωτογραφία στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, διχάζοντας τον κόσμο του τένις, ο οποίος από την μία την αποθέωνε και από την άλλη την αποδοκίμαζαν για το ότι επέλεξε μία άκρως αποκαλυπτική φωτογραφία για την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η 34χρονη Γουίλιαμς φέτος είχε ρεκόρ 53-3 (νίκες-ήττες) και 5 τίτλους WTA. Aυτή τη στιγμή δε έχει στο παλμαρέ της 21 τίτλους γκραν σλαμ, γεγονός που την καθιστά Νο 3 στη λίστα με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία. Με την ανάδειξη της για 4η σεζόν σε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς ισοφαρίζει την Κρις Έβερτ, με την Μπάμπι Ντιντρικσον να έχει τα πρωτεία με 6 βραβεύσεις.

 

Τελευταία Νέα