Με 5 στο World Tour του Βερολίνου

Gazzetta team
Με 5 στο World Tour του Βερολίνου

bet365

Mε πέντε αθλητές θα μετάσχει η χώρα μας σ’ ένα από τα πιο δυνατά World Tour στο ετήσιο πρόγραμμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.).

Οι βασικοί αθλητές της εθνικής ομάδας ανδρών που θα ταξιδέψουν τον Γενάρη στην γερμανική πρωτεύουσα είναι οι: Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου και οι νεαροί Κώστας Αγγελάκης, Γιάννης Σγουρόπουλος δηλώθηκαν στο γερμανικό επαμειβόμενο όπεν (27-31/01).

Το τουρνουά θα είναι το 2ο στη σειρά του 2016, το πρώτο της κορυφαίας κατηγορίας των World Tour, αυτής που ονομάζεται Super Series και χωρίς ίχνος υπερβολής έχει το επίπεδο Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αρκεί να σημειωθεί ότι δήλωσαν συμμετοχή 344 αθλητές και αθλήτριες από 48 χώρες από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική. Θα εκπροσωπηθούν όλες οι μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος και είναι χαρακτηριστικό ότι θα δώσουν το «παρών» οι σπουδαίοι Κινέζοι Μα Λονγκ, Φαν Ζεντόνγκ και Σου Σιν, που κατέχουν αντίστοιχα τις τρεις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης!


Η παρουσία κορυφαίων αθλητών κι αθλητριών σχετίζεται και με το γεγονός ότι μπαίνουμε σε ολυμπιακή χρονιά, έρχονται τα Προολυμπιακά τουρνουά (της Ευρώπης θυμίζουμε ότι θα γίνει από τις 6 έως τις 10 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη) και όλοι προσπαθούν να κάνουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Όσον αφορά στην ελληνική αποστολή, τα γερά τεστ στο γερμανικό όπεν δεν θα είναι πολύ ουσιαστικά μόνο για τους δευτεραθλητές Ευρώπης του 2013, αλλά και για τους δύο μικρότερους σε ηλικία πρωταθλητές.

Τόσο ο 18άχρονος Αγγελάκης, όσο και ο 15άχρονος Σγουρόπουλος θα κάνουν στη Γερμανία το ντεμπούτο τους σε World Tour. Με τη δήλωση τους για το Βερολίνο η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής δίνουν συνέχεια στη συμμετοχή των δύο φερέλπιδων αθλητών στο διεθνές τουρνουά ανδρών-γυναικών της Κύπρου τον περασμένο Νοέμβριο, όπως φυσικά και στο πλάνο τους να παρέχουν, στον βαθμό που είναι δυνατό, περισσότερες ευκαιρίες στους νεότερους διεθνείς.


Το όπεν του Βερολίνου θα έχει κλασικά και το αγώνισμα το διπλού. Εκεί έχουν δηλωθεί τα ζευγάρια του Κρεάνγκα με τον Παπαγεωργίου και του Σγουρόπουλου με τον Αγγελάκη, ενώ αναζητά συμπαίκτη ο Γκιώνης. Ο Αγγελάκης και ο Σγουρόπουλος θα πάρουν μέρος και στους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών.
* Έγιναν γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες των δύο αγώνων της Μπορούσια με την Ποντουάζ για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο ματς θα γίνει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στο Ντίσελντορφ και η ρεβάνς μία εβδομάδα μετά, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στη Γαλλία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα