«Εκκίνηση» για τον ΣΕΓΑΣ ο Κουκοδήμος

Gazzetta team
«Εκκίνηση» για τον ΣΕΓΑΣ ο Κουκοδήμος

bet365

O πρώην πρωταθλητής Κώστας Κουκοδήμος και βουλευτής της ΝΔ ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΕΓΑΣ, πλαισιωμένους από Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της «Εκκίνησης» με Ολυμπιονίκες, προπονητές και ανθρώπους του στίβου, που ξεκίνησαν από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Φιλοθέης μια προσπάθεια για νέα αρχή στον Ελληνικό στίβο.

Παρουσία Ολυμπιονικών κορυφαίων πρωταθλητών, προπονητών και φίλων του αθλητισμού παρουσίασαν τον επικεφαλής της «Εκκίνησης» Κώστα Κουκοδήμο, καθώς και τις ιδρυτικές αρχές και θέσεις του κινήματος. Εκτός από τον Ολυμπιονίκη του μήκους Κώστα Κουκοδήμο που είναι και ο πρόεδρος του κινήματος, αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Κώστα Γκατσιούδη, ενός από τους πιο αγαπητούς αθλητές στην Ελλάδα που ακόμα και σήμερα το όνομα του παραμένει στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας λίστας τον ακοντισμό. Παρούσα και η αργυρή Ολυμπιονίκης του 1996, Νίκη Μπακογιάννη, όπως ο Λάμπρος Παπακώστας και άλλοι σπουδαίοι αθλητές του παρελθόντος, όπως ο Αλέξανδρος Τερζιάν, ο Στέλιος Μπίσμπας, ο Δημήτρης Χατζόπουλος, ο Νότης Παπούλιας και ο Αλέξης Αλεξόπουλος. Παρόντες και προπονητές από όλη την Ελλαδα, όπως ο Αναγνώστου, ο Σαρασλανίδης, ο Τσιφτσόγλου, ο Κορονιάς, ο Μπεκρής, ο Κεφαλόπουλος, Κυριάκος Χονδροκούκης και ο προπονητής των επιτυχιών της Μιρέλας Μανιάνι και άλλων ακοντιστών Βασίλης Κοκόλης.

Στην ομιλία του ο Κώστας Κουκοδήμος τόνισε: « Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου κάνετε. Είναι πολύ συγκινητικό. Πρέπει να βγούμε μπροστά και να πάρουμε την ομοσπονδία στα χέρια μας για να την επαναφέρουμε εκεί που τις αρμόζει. Όταν πριν 3,5 χρόνια εξέφρασα και πάλι την επιθυμία να αναλάβω την ομοσπονδία αυτό που έγινε ήταν φοβερό, όμως τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Γνωρίζω τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε και θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προετοιμασμένοι» ήταν μερικά από τα λόγια του Ολυμπιονίκη του μήκους στον χαιρετισμό του προς τους παρευρισκόμενους.
Όλοι οι παρόντες αποτελούν τους προβληματισμένους φίλους του κλασσικού αθλητισμού που θέλουν να φέρουν την άνοιξη στον Ελληνικό στίβο. Ανάμεσα τους και ο Γιώργος Γιατρουδάκης, ο πρόεδρος του κορυφαίου αυτή τη στιγμή σωματείου στην Ελλάδα του Ελευθερίου Βενιζέλου. «Είμαι ένας από αυτούς που έχει τις ίδιες ανησυχίες με όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ. Η κατάσταση που βιώνουμε δεν είναι καλή και η αναξιοκρατία που επικρατεί μας προβληματίζει. Φιλοσοφία και νοοτροπία μας είναι να πείσουμε τον κόσμο ότι αυτό που κάνουμε είναι δημιουργικό και έχει ένα προορισμό στο τέλος που είναι να φτάσουμε στις εκλογές και να διεκδικήσουμε την ομοσπονδία που μας ανήκει».

Η Νίκη Μπακογιάννη τόνισε: «Δηλώνω το παρόν και θέλω να βοηθήσω. Όλοι οι αθλητές του παρελθόντος μπορούμε να προσφέρουμε από οποιοδήποτε πόστο μας ζητηθεί. Πιστεύω πολύ στην εκπαίδευση και εύχομαι τα πράγματα να αλλάξουν»
Περιεκτικότατη ήταν και η τοποθέτηση του πρωταθλητή των 110μ. εμποδίων, Στέλιου Μπίσμπα που πρόσθεσε: «Ο στίβος δεν έχει να ζητήσει κάτι, πρέπει να πάρει αυτό που του αξίζει με την αξιοπρέπεια της παρουσίας του».

Στο πάνελ ήταν ο πρόεδρος του ΓΑΣ Ιλισός Γιάννης Ζουμπούλης που διεύθυνε την συζήτηση, ο πρόεδρος του πρωταθλητή συλλόγου της χώρας Γιώργος Γιατρουδάκης, ο Κυριάκος Χονδροκούκης, ο Αλέξανδρος Τερζιάν, ο Μιχάλης Αναγνώστου και ο Νίκος Τσώνης.

Η παρουσίαση των θέσεων της «Εκκίνησης» έγινε από τον Δημήτρη Ανδριόπουλο που πήρε τον λόγο και τόνισε ότι παρίσταται με την ιδιότητα του φίλου του στίβου για να συμπληρώσει: «Οι παρόντες είναι η πρώτη μαγιά. Η κάθε κίνηση πρέπει να έχει και μία ταυτότητα. Μας ενδιαφέρει να μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα. Ο αθλητής είναι το σήμα μας καθώς αυτός είναι ο κεντρικός πρωταγωνιστής και ήταν έξω από προσκήνιο τα τελευταία 25 χρόνια. Το πρώτο πράγμα που θα αναδείξει η Εκκίνηση είναι το αυτονόητο. Ο αθλητής. Είτε σαν παιδί που βρίσκεται στα πρώτα του βήματα είτε σαν πρωταθλητής παγκοσμίου επιπέδου. Αρχηγός αυτής της προσπάθειας θα είναι ο Κώστας Κουκοδήμος ο οποίος ως πετυχημένος αθλητής, επιχειρηματίας και πολιτικός συγκεντρώνει αυτά που πρέπει να περιλαμβάνει το προφίλ του ανθρώπου που θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα