Ξεχωρίζουν τα ντέρμπι ουραγών

Gazzetta team
Ξεχωρίζουν τα ντέρμπι ουραγών

bet365

Τα ματς μεταξύ των ουραγών Αρχέλαου-ΧΑΝΘ και Αερωπού-Ποσειδώνα είναι τα πιο ενδιαφέροντα της 12ης αγωνιστικής της Handball Premier αφού είναι τα πιο αμφίρροπα.

Ο Αερωπός Έδεσσας θα υποδεχτεί τον Ποσειδώνα Λουτρακίου σε ένα ματς όπου ο νικητής θα αποκτήσει προβάδισμα για τις θέσεις 1-6 που οδηγούν στα πλέι οφ και ο ηττημένος θα βρίσκεται πιο κοντά στα πλέι αουτ (7-12).
Και αν για τον νεοφώτιστο Αερωπό η προοπτική των πλέι οφ και η συγκομιδή των 10 βαθμών μπορούν να χαρακτηριστούν επιτυχία για τον Ποσειδώνα συμβαίνει το αντίθετο.
Η ομάδα του Λουτρακίου φέτος παρότι στην Ευρώπη τα πηγαίνει περίφημα, στο πρωτάθλημα έχει αρνητική παρουσία και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να καλύψει το χαμένο έδαφος.
Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός έδρας δεν έχει πάρει ούτε βαθμό έχοντας πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια!
Πλέον ο Ποσειδώνας βρίσκεται στην 10η θέση με 9 πόντους και το σίγουρο είναι πως η νίκη είναι επιτακτική αν θέλει να προβάλει το… τρένο των πλέι οφ.

Ψάχνει μία νίκη η ΧΑΝΘ

Πέντε συνεχόμενες ήττες συμπλήρωσε την Τετάρτη η ΧΑΝΘ που βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση, κάτι που αποτυπώνεται και στη βαθμολογία, όπου έπεσε στην 11η θέση.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη απέναντι στον ουραγό Αρχέλαο στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία, μία νίκη που είναι αναγκαία και για λόγους αυτοπεποίθησης και ψυχολογίας.
Ωστόσο σε ένα ακόμα ματς θα έχει πολλές απουσίες, λόγω τραυματισμών, όπως συμβαίνει κάθε αγωνιστική από την αρχή του πρωταθλήματος.
Από την άλλη πλευρά ο Αρχέλαος θα αγωνιστεί με αξιοπρέπεια, προσπαθώντας να διεκδικήσει ότι το καλύτερο, απαλλαγμένος από το άγχος, αφού έτσι και αλλιώς παραμένει χωρίς βαθμό στην 12η θέση της βαθμολογίας, χωρίς ουσιαστικές ελπίδες για παραμονή.

Να κάνει την έκπληξη ο Φοίβος

Μεγάλη συνέχεια έχει δείξει ο Φίλιππος Βέροιας απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες της κατηγορίας, αφού μέχρι τώρα δεν έχει κανένα στραβοπάτημα. Αυτό θα επιχειρήσει και αύριο κόντρα στον πάντα επικίνδυνο Φοίβο Συκεών.
Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την πολύ καλή εμφάνιση της Έδεσσας κόντρα στον Αερωπό, θέλουν να κερδίσουν και το δεύτερο παιχνίδι στη σεζόν απέναντι στον αντίπαλο τους, όπως έκαναν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 29-20.
Από την άλλη πλευρά το συγκρότημα του Ευθύμη Πιπελίδη παρουσιάζει ομοιογένεια και μαχητικότητα, κάτι που φάνηκε και απέναντι στη ΧΑΝΘ την περασμένη Τετάρτη.
«Πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και κατάλληλα προετοιμασμένοι για το παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι δύσκολο και θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκροτημένοι. Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε στην Έδεσσα, όπου ξαναβρήκαμε την ζωντάνια μας και τον ρυθμό μας. Θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να κατακτήσουμε τη νίκη» σχολίασε ο προπονητής του Φιλίππου Κώστας Τούτσης.
Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν την βοήθεια του Μπαλαμού, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν των υπηρεσιών του Διογένη Αποστολίδη που ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σάββα Καρυπίδη ο οποίος έχει κάκωση στον αυχένα.

Ασταμάτητος ο Διομήδης

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κίου ο Διομήδης Άργους θα φιλοξενήσει τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση κάτι που έδειξαν και απέναντι στον Ποσειδώνα Λουτρακίου την περασμένη Τετάρτη.
Οι «Λύκοι» προέρχονται από ένα σερί έξι νικών σε δύσκολους αγώνες και έχουν ανεβασμένη ψυχολογία.
Από την άλλη πλευρά ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ ηττήθηκε από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας καλή εμφάνιση, παρά την απουσία του Παπακυπριανού που θα επιστρέψει το 2016.
Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την DR Τηλεόραση και μέσω livestreaming από την επίσημη ιστοσελίδα του Διομήδη www.diomidis-handball.gr.
Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα μας: «Ο ΙΕΚ Ξυνή Δικέας είναι μια ομάδα με βαθύ ρόστερ και παίκτες με μεγαλύτερα μπάτζετ και εμπειρία και φυσικά στοχεύει σε διακρίσεις και τίτλους. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση αγωνιστικά και ψυχολογικά και έχουμε ωριμάσει αρκετά, για να γνωρίζουμε ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι χρειάζεται να επιστρατεύσουμε όλες μας τις ικανότητες, προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι κλειδί θα είναι η ομαδική προσπάθεια σε άμυνα και επίθεση, καθώς και η σωστή χρήση του πάθους, αλλά και του εγωισμού, που διαβλέπω πως θα υπάρχει στις τάξεις μας το Σάββατο».

Ο αθλητής Νίκος Καρκαλάτος τόνισε: «Το Σάββατο έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ερχόμαστε από δυο δύσκολα παιχνίδια και σίγουρα είμαστε κουρασμένοι, όμως θα δώσουμε το 100% μας, χωρίς να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Έχουμε αφήσει πίσω μας τα δυο τελευταία παιχνίδια με τον Φίλιππο και το Λουτράκι και προετοιμαζόμαστε ήδη για τον Δικέα. Στόχος μας είναι καθαρά η νίκη, η οποία θα μας κρατήσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος».

Ο νεαρός περιφερειακός Ευγένης Τουνγκελίδης δήλωσε: «Έχουμε ένα καλό σερί με νίκες και θέλουμε να το διατηρήσουμε. Ξεκινάει ο δεύτερος γύρος με τον Δικέα μέσα στη Νέα Κίο και σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο αντίπαλός μας την φετινή σεζόν θέλει να πρωταγωνιστήσει στην Handball Premier. Από εμάς χρειάζεται συγκέντρωση, θέληση και υπομονή, για να έρθει το αποτέλεσμα της νίκης».

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα