Η ιστορία της πρώτης άρνησης ελέγχου...

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Η ιστορία της πρώτης άρνησης ελέγχου...

bet365

Με αφορμή την άρνηση ελέγχου ντόπινγκ από κολυμβήτρια μεγάλου συλλόγου στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του μίτινγκ «Αλεξάνδρεια» το gazzetta.gr θυμάται πώς χειρίστηκε την προηγούμενη φορά η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, την αντίστοιχη περίπτωση του αθλητή, Δημήτρη Ξυνάδα και ποια ήταν η κατάληξη αυτής.

Στις 15 Απριλίου του 2009 ο αθλητής του Άρη Θεσσαλονίκης προσήλθε αρχικώς για έλεγχο και υπέγραψε το σχετικό έντυπο. Προτού οι ελεγκτές παραλάβουν το δείγμα, ο κολυμβητής του Χρυσάφη Βαγγελακάκη, τους είπε ότι θα πάει στο αυτοκίνητο του να φέρει την ταυτότητα του, η οποία απαιτούνταν για το τυπικό της διαδικασίας και εξαφανίστηκε!

Το ΕΣΚΑΝ ενημέρωσε ΚΟΕ, η πειθαρχική επιτροπή της οποίας αθώωσε τον Ξυνάδα, ο οποίος είχε προσκομίσει πληθώρα δημοσίων εγγράφων που αποδείκνυαν ότι έπρεπε να μεταβεί εσπευσμένα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, όπου είχε εισαχθεί αιφνιδίως ο πατέρας του σε κρίσιμη κατάσταση.
Έτσι, η επιτροπή στην απόφαση της σημείωνε ότι, «Το πιο πάνω γεγονός, σε συνδυασμό με το ότι ο αθλητής και παρέλαβε την ειδοποίηση του ΕΣΚΑΝ και προσυπέγραψε τη σχετική φόρμα ελέγχου και προσήλθε στον ορισθέντα από το ΕΣΚΑΝ τόπο για τον έλεγχο, αποδεικνύει ότι ο αθλητής δεν είχε ούτε δόλο ούτε βαριά αμέλεια για να αποφύγει τον έλεγχο ντόπινγκ κοντρόλ».

Στο μεταξύ Το ΕΣΚΑΝ ενημέρωσε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τη πρόθεση της εφεσιβάλλει, με αποτέλεσμα ο αρχηγός της αποστολής των Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα, Αντώνης Νικολόπουλος να προχωρήσει στον αποκλεισμό του αθλητή από την αποστολή, γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς ΚΟΕ.

Με διαδικασία κατεπείγοντος στις 24 Ιουλίου του 2009 το ΑΣΕΑΔ εκδικάζει την υπόθεση, με τον Ξυνάδα να παίρνει τελικά το «πράσινο φως» για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης, για το οποίο είχε πιάσει το όριο.

Χθες (06/12), το gazzetta.gr σας αποκάλυψε τα όσα συνέβησαν στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, για να διαβάσετε πατείστε ΕΔΩ.

 

Τελευταία Νέα