No 26 στον κόσμο ο Γκιώνης

Gazzetta team
No 26 στον κόσμο ο Γκιώνης

bet365

Σε πολύ υψηλές θέσεις στο παγκόσμιο ranking list θα κλείσει και τη φετινή χρονιά ο Παναγιώτης Γκιώνης. Στους πίνακες του Δεκεμβρίου, που ανακοίνωσε χτες η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.), εμφανίζεται στο νούμερο 26 από το 27 του προηγούμενου μήνα και σε αυτά τα επίπεδα θα περάσει στο νέο έτος.

Τέτοια εποχή πέρσι ήταν στην 21η θέση, συνεπώς έχει πολύ μικρή πτώση, που επιβεβαιώνει την αγωνιστική του σταθερότητα του τα τελευταία χρόνια. Η επόμενη σημαντική είδηση για τα ελληνικά χρώματα αφορά στον Γιάννη Σγουρόπουλο. Ο νεαρός αθλητής, που κατέκτησε πριν από 1,5 μήνα το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων, διατηρήθηκε αυτόν τον μήνα στο νούμερο 27 της ηλικιακής κατηγορίας Under 15.

Ως εκ τούτου, στον αντίστοιχο πίνακα της Ευρώπης θα παραμείνει στο νούμερο 6 και το ότι θα ολοκληρώσει την τελευταία του χρονιά στους παίδες με αυτό το πολύ καλό πλασάρισμα συνιστά μία ακόμα ξεχωριστή στιγμή και διάκριση. Κατά τα άλλα να σημειωθεί ότι από τους πίνακες αξιολόγησης βγήκαν τον τρέχοντα μήνα οι νεαροί Νίκος Αντωνιάδης, Δημήτρης Κορδούτης, Στράτος Δαμιανής, Βασίλης Αντωνιάδης, Γεωργία Χατζηλυγερούδη και Ελένη Σοφρά, ενώ καμία αξιολογημένη διοργάνωση δεν είχε ελληνική συμμετοχή.


Στους άνδρες ο Γκιώνης έχασε βαθμούς σε σχέση με τον Νοέμβριο, αλλά όχι και θέσεις. Από τους 2.413 εμφανίζει 2.401, παρόλα αυτά μετακινήθηκε μία θέση ψηλότερα και πήγε στην 26η. Είναι μαζί με τον Πορτογάλο Τιάγκο Απολόνια. Άνοδο είχαν γενικά οι Έλληνες αθλητές. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα πήγε στο νούμερο 94 (από 95), ο Κώστας Παπαγεωργίου μετακινήθηκε στο 140 (από 146) και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος στο 442 (από 495). Από τα νεότερα παιδιά ο Σγουρόπουλος έκανε νέο άλμα και βρέθηκε στο νούμερο 568 (από 635), ενώ ο Γιώργος Σταματούρος είχε όφελος ακόμα περισσότερων θέσεων, καθώς μετακινήθηκε στο 797 (από 924).


Στις γυναίκες η 20άχρονη Κατερίνα Τόλιου θα κλείσει και αυτή τη χρονιά ως πρώτη Ελληνίδα. Είναι στο νούμερο 215 από το 241 του Νοεμβρίου. Η Αγγελίνα Παπαδάκη ανέβηκε στο 280 (από 312), η Μαρία Χριστοφοράκη στο 315 (από 358) και η Φιλαρέτη Εξάρχου στο 351 (από 401). Από τις μικρές σε ηλικία αθλήτριες η Έλλη Φίσερ πήγε στο νούμερο 642 (από 769) και η Ελισάβετ Τέρπου στο 662 (από 796).

- Η διεθνής ομοσπονδία ανακοίνωσε και τους παγκόσμιους πίνακες στις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες: Στους αθλητές Under 21 ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος βρέθηκε στο νούμερο 168 από το 187 του Νοεμβρίου και με αυτή τη θέση θα κλείσει την παρουσία του στις Ελπίδες. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος πήγε στο νούμερο 255 (από 279) και ο Γιώργος Σταματούρος στο 442 (από 496). Στις αθλήτριες U21 η Κατερίνα Τόλιου είναι στο 95 (από 109), η Έλλη Φίσερ στο 430 (από 510) και η Ελισάβετ Τέρπου στο 448 (από 534).
- Στους πίνακες U18 ο Γιάννης Σγουρόπουλος πήγε στο 134 από το 140 του προηγούμενου μήνα, ενώ ο Γιώργος Σταματούρος στο 298 (από 321). Στις νεάνιδες η Έλλη Φίσερ είναι στο 310 (από 361) και η Ελισάβετ Τέρπου στο 327 (από 384).
- Στους πίνακες U15 ο Γιάννης Σγουρόπουλος διατηρήθηκε στο νούμερο 27, η Έλλη Φίσερ μετακινήθηκε στο 134 (από 140) και η Ελισάβετ Τέρπου στο 142 (από 154).

ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΠΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΛΥΓΕΡΟΥΔΗ
Στο καθιερωμένο ανοιχτό πρωτάθλημα της Φινλανδίας στο μεταξύ, παίρνουν μέρος από σήμερα Πέμπτη η Κωνσταντίνα Παρίδη και η Γεωργία Χατζηλυγερούδη. Το τουρνουά είναι το 26ο στη σειρά, γίνεται από τις 3 έως τις 6 Δεκεμβρίου στο Lohja Kisakallio και περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού και του ομαδικού. Δεν είναι της σειράς World Tour, αλλά έχει υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, αξιολογείται και δίνει και χρηματικά έπαθλα. Φέτος μετέχουν 128 άνδρες και 80 γυναίκες. Όπως έχουν διαπιστώσει πολλοί ακόμα Έλληνες αθλητές, που έχουν πάει τα τελευταία χρόνια στη Φινλανδία, πρόκειται για δυνατό τουρνουά, συνεπώς είναι σίγουρο ότι θα δώσει την ευκαιρία και στα δύο κορίτσια για καλά αγωνιστικά τεστ. Η 19χρονη Παρίδη αγωνίζεται φέτος στον Φοίνικα Πειραιά και βρίσκεται στο νούμερο 18 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης γυναικών. Η 18άχρονη Χατζηλυγερούδη είναι αθλήτρια της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και βρίσκεται στο νούμερο 25 του πίνακα. Συμμετοχή για το ετήσιο event της σκανδιναβικής χώρας είχε δηλώσει και η Γεωργία Ζαβιτσάνου, αλλά στην πορεία την ακύρωσε.

ΝΕΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Δράση και αυτή την εβδομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ για τις ομάδες του Παναγιώτη Γκιώνη και του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Συναντήσεις για την πολύ κρίσιμη 5η (και προτελευταία) αγωνιστική των γκρουπ. Η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Γκιώνη συναντά αύριο Παρασκευή στην έδρα της την αήττητη γαλλική Σαρτρ. Με νίκη η γερμανική ομάδα σιγουρεύει 100% την πρόκριση στην τελική 8άδα από το γκρουπ D, αλλά θέλει και καλύτερο αποτέλεσμα από την ήττα 3-2 στον 1ο γύρο ώστε να ευνοηθεί για την πρωτιά σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος. Ο αγώνας αρχίζει στις 20:00 ώρα Ελλάδας (19:00 τοπική).

Η Ενεμπόν του Κρεάνγκα θα υποδεχτεί επίσης αύριο στη Γαλλία την πολωνική Ολύμπια Γκρούντιαζ και χρειάζεται απαραίτητα τη νίκη. Είναι στην τελευταία θέση του γκρουπ Β και παίζει το τελευταίο της χαρτί για την κατάκτηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων, οι οποίες οδηγούν στο ταμπλό των προημιτελικών. Στο αντίστοιχο ματς του 1ου γύρου οι πρώην πρωταθλητές Γαλλίας είχαν χάσει 3-2 και θα έχει ουσία αν καταφέρουν να επικρατήσουν και με καλύτερο σκορ. Η αναμέτρηση έχει ώρα έναρξης 20:30 Ελλάδας (19:30 τοπική). Όλοι οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτή την αγωνιστική είναι προγραμματισμένο να μεταδοθούν στο διαδίκτυο από το laola1.tv.

- Κυρίαρχη παγκοσμίως και στις νεαρές ηλικίες η Κίνα. Στο πρώτο μέρος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων, που ολοκληρώθηκε χτες στο Βεντέ της Γαλλίας πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο τόσο στο ομαδικό νέων όσο και στο ομαδικό νεανίδων. Στους νέους κατέβαλλε στον τελικό την Κορέα με 3-0. Η Γαλλία και το Χονγκ Κονγκ πήραν το χάλκινο μετάλλιο. Στις νεάνιδες η Κίνα για να φτάσει στην πρωτιά νίκησε επίσης την Κορέα με 3-0 στον τελικό. Τρίτες ήρθαν η Ρουμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στην πορεία τους οι εθνικές ομάδες των Κινέζων έχασαν μόλις ένα επί μέρους ματς, όταν οι νέοι ξεπέρασαν με 3-1 τη Ρουμανία στα γκρουπ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα