Χαράς ...Ευαγγελίες

Gazzetta team
Χαράς ...Ευαγγελίες

bet365

Η δυναμική παρουσία του Ντουέτου μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, το προσεχές καλοκαίρι, αποτελεί σίγουρα το μεγάλο στοίχημα των ανθρώπων της ελληνικής Συγχρονισμένης κολύμβησης. Γι αυτό το λόγο και ο σχεδιασμός και η προετοιμασία εστιάζεται κυρίως στη συγκεκριμένη συμμετοχή στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει ήδη και όλοι ευελπιστούν πως θα πραγματοποιηθεί με τις καλύτερες συνθήκες, καθώς έχει εξασφαλιστεί ο χώρος στο κλειστό κολυμβητήριο – καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά. Εκεί όπου καθημερινά δουλεύουν σκληρά οι τρεις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες, οι τρεις Ευαγγελίες (Ευ-άγγελοι = Καλοί Άγγελοι) της Συγχρονισμένης από τις οποίες θα επιλεγούν τελικά οι δύο που θα αποτελέσουν το Ολυμπιακό Ντουέτο μας.

Πρόκειται για τις πρωταθλήτριές μας Ευαγγελία Πλατανιώτη και Ευαγγελία (Εβελίνα) Παπάζογλου του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και την Ευαγγελία Κουτίδη του ΝΟΒΑ. Πάντα υπό τις εντολές των ομοσπονδιακών τεχνικών μας Ναταλίας Τσερνέσκα και Μαρίας Θηβαίου.

Προηγείται φυσικά η υπόθεση – πρόκριση στους Ολυμπιακούς, που δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα, αλλά θεωρείται σίγουρη από το προολυμπιακό, καθώς και η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όμως η προετοιμασία έχει στόχο κυρίως τη διάκριση στο Ρίο.

Η Μαρία Θηβαίου μας δήλωσε σχετικά: “Υπάρχει ενθουσιασμός στα κορίτσια, είναι συγκεντρωμένες στο στόχο και πολύ υπεύθυνες. Το πιο ευχάριστο είναι πως φέτος έχουμε το “σπίτι μας” στον Άγιο Κοσμά και δουλεύουμε άνετα και συστηματικά σε καθημερινή βάση. Είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της προετοιμασίας και τώρα σχεδιάζουμε τις καινούργιες χορογραφίες για το τεχνικό και το ελεύθερο πρόγραμμα, τις οποίες θα ολοκληρώσουμε και θα τελειοποιήσουμε γρήγορα. Η συνεργασία μας με τη Ναταλία Τσερνέσκα και με τα κορίτσια είναι πολύ καλή. Υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για τους Ολυμπιακούς. Θέλουμε ένα καλό πλασάρισμα στην 12άδα του τελικού και, γιατί όχι, να είμαστε στην πρώτη 8άδα. Θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό. Ο αναπόφευκτος ανταγωνισμός ανάμεσα στα τρία κορίτσια, που είναι όλα σε υψηλό επίπεδο, θα βοηθήσει ώστε μέσα από τους αγώνες και την προετοιμασία να έχουμε τελικά το καλύτερο Ντουέτο στους Ολυμπιακούς”.

Η εκ των τριών κορυφαίων αθλητριών μας, η Ευαγγελία Πλατανιώτη, τονίζει: “Είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για μας και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε τη χορογραφία. Υπάρχει πολλή όρεξη για δουλειά”. Η Εβελίνα Παπάζογλου συμπληρώνει: “Συνεργαζόμαστε πολύ καλά οι τρεις, αλλά και με τις προπονήτριές μας. Έχουμε θέσει ξεκάθαρα τους στόχους και ευελπιστούμε για το καλύτερο”. Κι η Ευαγγελία Κουτίδη εξηγεί ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι με τη σειρά: “Πρώτα η πρόκριση στους Ολυμπιακούς και μετά, βλέποντας την επίδοσή μας εκεί, να τη βελτιώσουμε και να βρεθούμε όσο γίνεται ψηλότερα στο Ρίο. Και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μας ενδιαφέρει, αλλά οι υψηλές απαιτήσεις είναι στους Ολυμπιακούς αγώνες. Γίνεται καλή δουλειά εδώ με τις προπονήτριες και οι συνθήκε προετοιμασία είναι πολύ καλύτερες ςαπό την περσινή περίοδο”.

Η έταιρη ομοσπονδιακή Ναταλία Τσερνέσκα λέει από την πλευρά της: “Έχουν μεγάλη διάθεση τα παιδιά και θα παλέψουν σκληρά για τις δύο θέσεις. Παρότι θεωρείται εφικτή η πρόκριση, χρειάζεται προσοχή στους αγώνες του προολυμπιακού διότι πλέον το λάθος στοιχίζει 6 βαθμούς και όλα μπορεί να συμβούν”.

ΣΤO WORLD TROPHY ΟΙ ΤΑΞΟΠΟΥΛΟΥ – ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΒΑ

Και συμπληρώνει: “Για World Trophy στην Κίνα, σε λίγες ημέρες, θα πάμε με τα μικρά κορίτσια, το μέλλον της Εθνικής ομάδας, την Άννα – Μαρία Ταξοπούλου και τη Γιάννα Γκεοργκίεβα διότι τα μεγάλα κορίτσια θα παραμείνουνε εδώ για την ολυμπιακή προετοιμασία (διότι οι αγώνες στην Κίνα είναι περισσότερο αγώνες επίδειξης)”.

 

Τελευταία Νέα