Αλλαγές στην ΕΟΧΑ

Gazzetta team
Αλλαγές στην ΕΟΧΑ

bet365

Ο Γιώργος Σμυρναίος Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ), αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο «κακουργηματική απιστία για την οποία κατηγορούνται, μέλη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στην δικογραφία που έχουν στα χέρια τους ανακριτές διαφθοράς και αφορά την… αμαρτωλή διαδρομή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών (ΕΟΠΑΓ) από το 2002-2011».

«Η Ελληνική Ομοσπονδία της Χιονοδρομίας κλήθηκε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, να πάρει υπό την αιγίδα της, την Ελληνική παγοδρομία και να διαμορφώσει κατάλληλες νέες συνθήκες, προκειμένου το άθλημα να ξαναβρεί τον δρόμο του. Αντιμετωπίζουμε όμως αντιδράσεις και κακόβουλες παρεμβάσεις. Είμαστε όμως αποφασισμένοι και θέλουμε και μπορούμε να προχωρήσουμε. Όσον αφορά αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική Παγοδρομία, μας προβληματίζουν μεν, αλλά δεν μας αφορούν καθόσον ήμασταν εκτός του χώρου και δεν θέλουμε καμία ενασχόληση με αυτά. Τα αφήνουμε λοιπόν πίσω και κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα», τόνισε ο Γιώργος Σμυρναίος και συνέχισε,

«Η ΕΟΠΑΓ για μεγάλο διάστημα λειτουργούσε παράνομα και έκανε… πάρτι με κρατικές επιχορηγήσεις περίπου 3 εκατ. ευρώ! Υπάρχουν οι αρμόδιοι που θα επιληφθούν για όλα όσα έχουν γίνει στο άθλημα τα τελευταία χρόνια και εάν υπάρχουν ευθύνες είμαι σίγουρος ότι θα καταλογισθούν. Εμείς ως Ομοσπονδία που έχουμε αναλάβει τώρα το άθλημα είμαστε έξω από όλα αυτά. Άλλωστε δεν έχουμε την πλήρη εικόνα, ούτε καν έχουμε τα στοιχεία που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, και δεν θέλουμε ούτε να αναφερόμαστε σε αυτά. Σαν Ομοσπονδία πλέον, όλων των Χειμερινών αθλημάτων, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την αθλητική Οικογένεια της Παγοδρομίας, ότι τα αθλήματα της Παγοδρομίας, θα λειτουργήσουν και πάλι σωστά ,έτσι ώστε τα Σωματεία αλλά κυρίως οι αθλητές να βρουν τον δρόμο τους, μέσα από ένα νέο και σωστά δομημένο περιβάλλον».

Η Ομοσπονδία Χιονοδρομίας, τους τελευταίους μήνες που ανέλαβε και την Παγοδρομία, έχει προχωρήσει σε όλα όσα έπρεπε να κάνει προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι σωστά τα αθλήματα του Πάγου:

• Η Ομοσπονδία άλλαξε την επωνυμία στο καταστατικό της και από Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (ΕΟΧ) έγινε Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ), συμπεριλαμβάνοντας τα αθλήματα του Καλλιτεχνικού Πατινάζ, του Κέρλινγκ, του Πατινάζ Ταχύτητας, του Χόκεϊ επί πάγου, του Ιν Λάιν ,του Λουτζ, του Σκέλετον, του Μπόμπσλεϊ.
• Έκανε δύο Γενικές Συνελεύσεις στις οποίες ενέταξε τα αθλήματα της Παγοδρομίας, και ενημέρωσε τα σωματεία – μέλη της για τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα.
• Στις 24/10/2015 ,έκανε τρίτη Γενική Συνέλευση και ενέκρινε τους Αγωνιστικούς Κανονισμούς του Χόκεϊ επί πάγου και του Καλλιτεχνικού Πατινάζ, επικαιροποιημένους σύμφωνα με τους Διεθνείς Κανονισμούς των Παγκοσμίων Ομοσπονδιών IIHF και ISU.


• Σε εξέλιξη βρίσκεται η εγγραφή των σωματείων που προσκομίζουν τα καταστατικά, τους αθλητές τους και όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
• Ήδη έγινε η εγγραφή οκτώ σωματείων, και καλούμε όσα σωματεία ενδιαφέρονται να συμπεριληφθούν στο αγωνιστικό Καλεντάρι 2015-2016,να επιταχύνουν την εγγραφή τους.
• Η ΕΟΧΑ έχει γίνει μέλος στις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες, του Κέρλινγκ, και του Καλλιτεχνικού Πατινάζ και σε εξέλιξη βρίσκεται η επικοινωνία και η εγγραφή και στις υπόλοιπες διεθνείς Ομοσπονδίες, που έχουν ενημερωθεί για τις νέες εξελίξεις, από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
• Έχει συσταθεί Τεχνική Επιτροπή Παγοδρομιών από στελέχη των συλλόγων που έχουν εγγραφεί στην ΕΟΧΑ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Ε.Ο.Χ.Α. Γ. Σμυρναίο, με σκοπό την οργάνωση των αθλημάτων, την σύνταξη των υπόλοιπων κανονισμών, τον προγραμματισμό και διεξαγωγή των αγωνιστικών εκδηλώσεων περιόδου 2015-2016.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα