Διάλειμμα από το τρίαθλο για καλό σκοπό!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Διάλειμμα από το τρίαθλο για καλό σκοπό!

bet365

Η Μάνια Μπικόφ άφησε τις προπονήσεις προσωρινά και βρίσκεται από το Σάββατο (7/11) στην Λέσβο προκειμένου να συνδράμει στο έργο διάσωσης των προσφύγων.

«Υπάρχουν εκατοντάδες εθελοντές. Στο νερό ειμαστε ΜΟΝΟ εμείς και 3 Ισπανοί. Μια βάρκα 6 ατόμων είχε πάνω 18-20. Έβαζε νερά και έσβησε 200μ απο την ακτή.Με την Τζοση κολυμπήσαμε με καταδυτικές στολές και τους βγάλαμε στην ακτή. Διαφορετικά τι θα γινόταν; Οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν κολύμπι. Βλέπουν πρώτη φορά θάλασσα.
Το νερο ειναι 14β. Παγωμένο!
Παντού ημιβυθισμένα σκάφη. Οι άνθρωποι του δήμοι και οι γιατροι απαριθμούν: Σ αυτο πνίγηκαν 3, σ´ εκείνο 4...Ένα το έστειλαν οι Τούρκοι εγκληματίες με έναν νεκρό μέσα!
Και έχουμε και καλό καιρό.
Σε λίγες μερες αρχίζουν τα 5-6 μποφόρ Βοριάς..», έγραψε η υπεύθυνη της ναυαγωσωστικής σχολής, Lifeguard Hellas, στο προφίλ της στο Facebook.

Στην τελευταία της ανάρτηση, την οποία συνοδεύει η παραπάνω φωτογραφία αναφέρει: «Οι ώρες περνάνε, ήρθαμε νωρίς το πρωί τώρα σχεδόν 12 ώρες μετά η νύχτα, η παγωνιά, οι ήχοι που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν κάποια βάρκα πλησιάζει. Ο ουρανός που είναι γεμάτος αστέρια, οι εθελοντές που στηρίζουμε μαζί την παραλία μαςαπό την Ελβετία, την Αγγλία, την Ολλανδία, οι ντόπιοι υπέροχοι Έλληνες που τρέχουν ασταμάτητα και βοηθούν τ' απομειναρια από τα κατεστραμμενα καϊκια, οι σωροι απ'τα σωσιβια...ΟΛΑ αυτά μαζί συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν μπορεί να απεικονιστεί ούτε με φωτογραφίες, ούτε με λόγια.

Είμαστε εδώ και οι ώρες περνούν, οι βάρκες φτάνουν με ήρεμη θάλασσα, το παγωμένο νερό οι πρόσφυγες που σε κοιτούν αλλά δε ξέρεις αν σε βλέπουν, τ' απομειναρια του ταξιδιού τους που ανακαλύπτεις στα συντρίμμια, το ζεστό τσάι, οι διάλογοι σε μύριες γλώσσες, η ομάδα που τη νοιάζεσαι και σε νοιάζεται. Η σκέψη και μόνο σε όσους δε τα κατάφεραν, δε σε αφήνουν στιγμή να ξεχασεις τον λόγο για τον οποίο ήρθαμε εδώ! We are lifeguards..We save lives.... Καλό ξημέρωμα...»

 

Τελευταία Νέα