Με το βλέμμα στο Ρίο ο Θεοδωρακάκος

Gazzetta team
Με το βλέμμα στο Ρίο ο Θεοδωρακάκος

bet365

Εδώ και χρόνια έχει αφοσιωθεί στους δρόμους βουνού σημειώνοντας μάλιστα πολύ καλά αποτελέσματα. Τους τελευταίους τρεις μήνες τα...πράγματα ήρθαν και πάλι στη θέση τους.

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος είναι ένας από τους κορυφαίους Ελληνες αθλητές μαραθωνίου, ένας από εκείνους που θα πάρουν την Κυριακή θέση εκκίνησης στον Μαραθώνιο Αθήνας, τον οποίο διοργάνωση ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθήνας και Μαραθώνα, την υποστήριξη της Περιφέρειας και Μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Για τον αθλητή του Νίκου Πολλιά η φετινή συμμετοχή διαφέρει από αυτές των προηγούμενων ετών. Προφανώς και γιατί είναι η πρώτη με στόχο τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. «Τους τελευταίους τρεις μήνες η προπόνηση έχει επιστρέψει αποκλειστικά στο μαραθώνιο. Δεν είμαι ακόμη έτοιμος να κάνω όριο, ωστόσο στον αγώνα της Αθήνας θα έχω την ευκαιρία να αξιολογήσω την κατάσταση. Αν όλα εξελιχθούν καλά, τον Απρίλιο θα μπορώ να κάνω έναν αγώνα με στόχο τους Ολυμπιακούς. Πλέον έχω επικεντρώσει όλη τη ζωή μου σε αυτό»,

είπε ο Θεοδωρακάκος που έχει συνολικά εννέα μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου εκ των οποίων τα δύο είναι χρυσά. «Ο φετινός αγώνας είναι ανοιχτός και δεν μπορείς να προβλέψεις το νικητή. Σίγουρα στο μυαλό μου υπάρχει και η πρώτη θέση. Από εκεί και πέρα αυτό θα εξαρτηθεί από πολλά», συμπλήρωσε.

Το 2014 ο Θεοδωρακάκος ήταν δεύτερος πίσω από τον Χριστόφορο Μερούση, με τον οποίο τον συνδέει στενή φιλία. «Χαίρομαι όταν νικάει εκείνος και εκείνος χαίρεται όταν νικάω εγώ. Η σχέση μας είναι πρώτα από όλα φιλική, εννοείται βέβαια πως την ώρα του αγώνα και οι δύο προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό», είπε.

Ο έμπειρος δρομέας έστειλε το μήνυμα του και στους απλούς πολίτες. «Θέλουμε να τους εμπνεύσουμε να σηκωθούν από τον καναπέ να δούμε περισσότερους δρομείς στον δρόμο. Η συμμετοχή και η προσπάθεια σε αυτόν τον αγώνα έχει μεγάλη αξία τόσο για τον πρώτο όσο και για τον τελευταίο δρομέα», είπε.

 

Τελευταία Νέα