Φίλιππος - Σκιφ Κράσνονταρ 26-31

Φίλιππος - Σκιφ Κράσνονταρ 26-31

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Φίλιππος - Σκιφ Κράσνονταρ 26-31

bet365

Ο Φίλιππος πέτυχε μία από τις σπουδαιότερες προκρίσεις του ελληνικού χάντμπολ στα Κύπελλα Ευρώπης, κόντρα στην Σκιφ Κράσνονταρ. Οι Βεροιώτες παρά τα πολλά τους προβλήματα άντεξαν στην πίεση της Σκιφ και πέρασαν στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ.

Ο Φίλιππος υπερασπίστηκε το 35-29 του πρώτου αγώνα που έγινε χθες και σήμερα υπέστη γλυκιά ήττα με 31-25, η οποία δεν ήταν ικανή να του στερήσει την επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φίλιππος ταξίδευσε στη Ρωσία με πολλές βασικές απουσίες, αφού έμειναν στη Βέροια Μπαντής, Κότσιφας, Καρυπίδης, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς δεν αγωνίστηκε -ο κορυφαίος μέχρι εκείνο το σημείο- Γρηγόρης Σανίκης, λόγω τραυματισμού!

Στην επόμενη φάση ο Φίλιππος θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον 3ο «εμφύλιο» του ελληνικού χάντμπολ στα κύπελλα Ευρώπης.
Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Αθήνα 21 ή 22 Νοεμβρίου και ο επαναληπτικός στη Βέροια 28 ή 29 Νοεμβρίου.

Ο Φίλιππος έλεγχε τον αγώνα μέχρι το 44’ και μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί 12-9 (23’), 13-9 (25’) και 14-11 στο ημίχρονο, ενώ στο 40’ το σκορ ήταν 19-17.
Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο οι Ρώσοι έκαναν την αντεπίθεση τους και κατάφεραν αρχικά να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (20-19) και στην συνέχεια να προηγηθούν επικίνδυνα με 5 γκολ (29-24 και 30-25) περίπου μισό λεπτό πριν το φινάλε.
Οι Βεροιώτες μείωσαν 30-26 στο 59:45 και κάπου εκεί η πρόκριση κρίθηκε, αφού η Σκιφ χρειαζόταν νίκη με 7 τέρματα διαφορά, λόγω των περισσοτέρων εκτός έδρας γκολ του Φιλίππου.
Το τελευταίο γκολ για την ομάδα του Κράσνονταρ σημειώθηκε δευτερόλεπτα πριν το τέλος για το τελικό 31-26, αλλά ήταν άνευ σημασίας.

Ικανοποιημένος από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ ήταν μετά το δεύτερο ματς στο Κράσνονταρ ο τεχνικός του Φιλίππου Κώστας Τούτσης. Στις δηλώσεις του σημείωσε: «Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά και παρά την κλειστή άμυνα των αντιπάλων ανταποκριθήκαμε καλά στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Ελέγξαμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και είχαμε το προβάδισμα στο σκορ. Μέχρι το 45’ είχαμε τον έλεγχο. Από εκεί τα χαμένα πέναλτι και ο τραυματισμός του Σανίκη μας πίεσαν αλλά η ομάδα βρήκε λύσεις και με γκολ του Αποστολίδη και του Βεσελίνοβιτς κλείδωσε την πρόκριση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτό που καταφέραμε. Έχουμε πολύ καλή πορεία στην Ελλάδα και σημειώσαμε μια μεγάλη πρόκριση στην Ευρώπη. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε και άλλες διακρίσεις».

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος λίγο μετά το παιχνίδι σχολίασε: «Τεράστια πρόκριση. Δείξαμε μεγάλη ελληνική ψυχή. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Δώσαμε μάχη για 120 λεπτά. Ο αντίπαλος ήταν πολύ ισχυρός και αυτό φάνηκε στο δεύτερο παιχνίδι. Σίγουρα μας έλειψε ο Σανίκης στο τελευταίο δεκάλεπτο γιατί ξεκλείδωνε την άμυνα των Ρώσων. Δείξαμε όμως χαρακτήρα στο τέλος και πήραμε την πρόκριση. Είχαμε στο πλευρό μας μερικούς έλληνες που ζουν στο Κράσνονταρ, μας στήριξαν και πανηγυρίσαμε μαζί τους την πρόκριση».

Οι απώλειες
Δυο τραυματισμούς είχε στα ματς με την Κράσνονταρ ο Φίλιππος. Ο Μπάμπης Ανανιάδης υπέστη βαρύ διάστρεμμα στο ματς του Σαββάτου και δεν έπαιξε καθόλου την Κυριακή. Ο Γρηγόρης Σανίκης αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στο γόνατο. Στην φάση που σκόραρε στο 52’ ένιωσε ένα τράβηγμα στον προσαγωγό και αποσύρθηκε. Θα εξεταστεί την Τρίτη από τους γιατρούς.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΣΚΙΦ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ 26-31 (14-11 ημχ.)
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
(Κώστας Τούτσης): Ζλατάνος, Αλμπανίδης, Ανανιάδης, Αποστολίδης 2, Αρβανιτίδης, Χαραλαμπίδης, Δεληγιάννης, Δραγκόλας 2, Ευαγγελόπουλος, Μαστορογιάννης 3, Μιχαηλίδης 1, Παντελίδης, Παπαδόπουλος 2, Σανίκης 12, Βεσελίνοβιτς 4.
ΣΚΙΦ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (Αλεξάντερ Φρολόβ): Αρχιμπάσοφ 2, Μπλίζνοφ, Γκαράεβ 2, Κάρλοβ 7, Κασάτκιν, Κλούκο 1, Κοπόσοβ 1, Πασένοφ 3, Πτσενίκνικοφ 4, Σελούνκο, Σκουρίνσκλι 6, Σβιστούνοφ, Βολκόβ 3, Βολομπούιεφ 2, Βορομπέφ, Ζαμπολότιν.
Διαιτητές: Ντοϊτσίνοφ, Γκορέτσοφ (Βουλγαρία), Δίλεπτες: 3-4, Πέναλτι: 1/4-1/2.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα