Επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση τα σπαθιά

Gazzetta team
Επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση τα σπαθιά

bet365

Μετά το... αναγκαστικό διάλειμμα των εκλογών η αγωνιστική δράση στην ξιφασκία επιστρέφει! Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί το Κύπελλο Ελλάδος Εφήβων – Νεανίδων, ενώ την ίδια ώρα στο εξωτερικό θα αγωνιστούν 12 αθλητές και αθλήτριες σε διάφορες διοργανώσεις στην Ευρώπη.

Στις εγχώριες διοργανώσεις το Κύπελλο Ελλάδος Εφήβων – Νεανίδων στη Σπάθη και στο Ξίφος Ασκήσεως μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Σχεδόν 200 αθλητές θα αγωνιστούν και αναμένεται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Το Σάββατο στις 9:30 θα ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους οι Νεάνιδες στη Σπάθη και οι Εφηβοι στο Ξίφος Ασκήσεως. Στις 13:30 θα ξεκινήσει η Σπάθη Εφήβων και μία ώρα αργότερα το Ξίφος Ασκήσεως Νεανίδων.

Μεγάλη θα είναι και η συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών-τριών σε διεθνείς διοργανώσεις.

Στην Τιμισοάρα/Ρουμανία θα πραγματοποιηθεί το Κύπελλο Νέων στο Ξίφος Ασκήσεως. Την χώρα μας θα εκπροσωπήσουν η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (Αιγάλεω) και η Μαρία Παπαδοπούλου (ΟΞΙΦ). Μαζί τους θα είναι η προπονήτρια Έλλη Τσολακίδου.

Στην Αγκυρα/Τουρκία θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων στο Ξίφος Μονομαχίας και θα πάρουν μέρος οι: Στέργιος Τσώκας, Φίλιππος και Αλέξανδρος Γκόγκος. Συνοδός προπονητής θα είναι ο Πέτρος Τσώκας.

Στο Ζρένιανιν/Σερβία θα γίνει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων – Νεανίδων στο Ξίφος Μονομαχίας και από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν οι: Αλεξάνδρα Χατζηιωάννου (ΓΑΣ Χολαργού), Ζωή Μοσχοπούλου, Μαρία Κεβρεκίδου, Βασιλία Χατζάρα, Ελένη Ντώνου (ΟΞΙΦ)

Τέλος στη Βουδαπέστη/Ουγγαρία θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό κύπελλο Σπάθης Νεανίδων και θα συμμετάσχουν οι αθλήτριες της ΑΕΚ Ασημίνα Γκιώνη και Αθηνά-Ελένη Ψωφάκη.

 

Τελευταία Νέα