Τρέχοντας την ιστορία

Gazzetta team
Τρέχοντας την ιστορία

bet365

Συνέντευξη Τύπου για τον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες "Historic Run -Τρέχοντας στην Ιστορία” -που θα διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου 2015, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του ΣΕΓΑΣ και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) παραχώρησαν σήμερα οι διοργανωτές.


H Νέα Σμύρνη τρέχει στην ιστορία με δύο χιλιάδες αθλητές και ολυμπιονίκες, μεταξύ των οποίων ο Πύρρος Δήμας, η Βούλα Πατουλίδου και ο Δημοσθένης Ταμπάκος, όπως έγινε σήμερα γνωστό. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, αντιδήμαρχος Βαγγέλης Χατζατουριάν, «κοινός στόχος για τους διοργανωτές, αλλά και για όλους τους συμμετέχοντες είναι η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και παράδοσης, σε έναν αγώνα δρόμου που επιχειρεί να ενώσει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και γι’αυτό ήταν για εμάς ένα μεγάλο στοίχημα και ένα όραμα πολλών χρόνων που γίνεται πραγματικότητα».

«Μια σημαντική πρωτοβουλία και ένα γεγονός ψυχής για την πόλη της Νέας Σμύρνης είναι ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης», επεσήμανε η πρόεδρος του συλλόγου Καλλιπάτειρα Κατερίνα Παναγοπούλου η οποία ανέφερε ότι οι θεσμοί που γεννιούνται ως ιστορικά και κοινωνικά αιτήματα μακροημερεύουν και σε έναν τέτοιο θεσμό θα εξελιχθεί ο συγκεκριμένος Αγώνας, δημιουργώντας μια δυνατή ιστορική αλυσίδα μνήμης. Η κυρία Παναγοπούλου προσκάλεσε όλους να κατακλύσουν τους δρόμους, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον Ελληνισμό, υπογραμμίζοντας ότι είναι τιμή που στο Αγώνα αυτό θα δώσουν το “παρών” εκτός από την κυρία Αρβελέρ και τον κύριο Φασιανό και η γνωστή δημοσιογράφος ‘‘Ελλη Στάη η οποία θα είναι και ένας από τους δρομείς που θα τρέξουν στα 10 χιλιόμετρα.

Η πρόεδρος του ΣΕΟ, Βούλα Κοζομπόλη ανέφερε πως πρόκειται για μια πρωτοποριακή διοργάνωση που συνδυάζει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό , ενώ έκανα γνωστό πως θα συμμετάσχουν σε αυτόν σημαντικοί ολυμπιονίκες, μεταξύ των οποίων ο Πύρρος Δήμας, ο Δημοσθένης Ταμπάκος, η Βούλα Πατουλίδου, ο Βασίλης Πολύμερος, ο Νίκος Συρανίδης και οι κυρίες Μωραϊτίδου, Κραβαριώτη και Καραγιαννοπούλου.

Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, επεσήμανε ότι ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης κλείνει το Πολιτιστικό Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών που ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου, επιχειρώντας να αναβιώσει την ιστορικότητα των Γιορτών αυτών, θυμίζοντας πως είναι όχι μόνο ένα πολιτιστικό, αλλά και ένα ιστορικό γεγονός.
Κλείνοντας τη Συνέντευξη Τύπου, ο πρωταθλητής μας Κώστας Γκελαούζος ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση, λέγοντας πως ο Αγώνας αυτός πρέπει να γίνει θεσμός, φέρνοντας τον κόσμο πιο κοντά στον αθλητισμό.

Στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν οι Χορηγοί της διοργάνωσης οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Οργανωτική Επιτροπή προκειμένου οι Αγώνες Ιστορικής Μνήμης να εξελιχθούν σύντομα σε έναν ετήσιο θεσμό με διεθνή διάσταση, αποτελώντας ένα αθλητικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και πολυσυμμετοχικό γεγονός.


Να σημειωθεί τέλος ότι ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσικές εκδηλώσεις, πάρτυ και ενδιαφέροντα happenings θα πλαισιώσει τον Αγώνα, ξεκινώντας από το απόγευμα της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου και καταλήγοντας μετά το τέλος του Αγώνα, το απόγευμα της Κυριακής 4 Οκτωβρίου.

 

Τελευταία Νέα