Diamonds are for Νικόλ

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Diamonds are for Νικόλ

bet365

Στη Ζυρίχη βρίσκεται η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θέλει να κλείσει τη χρονιά με το πολύτιμο πετράδι, των αγώνων Diamond league στο επί κοντώ.

Η πρωταθλήτρια μας προηγείται στη βαθμολογία με 16 βαθμούς, ενώ δεύτερη είναι η Φαμπιάνα Μούρερ με 10, η μόνη από τις μετέχουσες, που μπορεί να της ανακόψει την πορεία.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη θα χάσει το διαμάντι, μόνο αν μείνει τρίτη ή εκτός τριάδας στον τελικό της διοργάνωσης στη Ζυρίχη και την ίδια στιγμή η Μούρερ κατακτήσει την πρώτη θέση. Η βαθμολογία στον τελικό είναι διπλή (8-4-2), ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας το διαμάντι πάει σε αυτόν με τις περισσότερες νίκες.

Κυριακοπούλου και Μούρερ θα είναι ισόβαθμες στην περίπτωση που η Ελληνίδα είναι τρίτη και η Βραζιλιάνα πρώτη, όμως, τότε οι δύο αθλήτριες θα έχουν και ίσες νίκες κι έτσι το διαμάντι θα ταξιδέψει στη Βραζιλία, καθώς η Μούρερ θα είναι νικήτρια του τελικού. Ο πρώτος ανά αγώνισμα έχει ως έπαθλο 40.000 δολάρια, ενώ θα παραλάβει και το αναμνηστικό έπαθλο σε σχήμα διαμαντιού.

Η Μούρερ ήταν δεύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, ενώ στη Ζυρίχη θα είναι και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιαρισλέι Σίλβα. Τον τελευταίο της αγώνα στη σεζόν θα κάνει η Κατερίνα Στεφανίδη, που θα επιδιώξει να κλείσει τη σεζόν με την καλύτερη δυνατή παρουσία.

Στη Ζυρίχη θα προκύψουν οι νικητές σε 16 αγωνίσματα από τα 32 αγωνίσματα, ενώ μόλις σε τρία αγωνίσματα (σφαιροβολία Γ, Μήκος Γ, 800 μ. Γ), η πρώτη θέση έχει ήδη ξεκαθαρίσει. Ο δεύτερος τελικός θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 11 Σεπτεμβρίου.

 

Τελευταία Νέα