Μία ανάσα από το Ρίο!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Μία ανάσα από το Ρίο!

bet365

Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη βρίσκονται μία ανάσα από την κατάκτηση της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αφού εξασφάλισαν την είσοδο τους στον ημιτελικό του διπλού σκιφ γυναικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών στο Εγκμπελέτ της Γαλλίας.

Οι δυο παγκόσμιες πρωταθλήτριες με εντυπωσιακή κούρσα πέρασαν απευθείας στα 12 καλύτερα πληρωματα του διπλού και απέχουν μια ανάσα από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο που θα κερδίσουν τα 11 από αυτά.


Πλέον το ελληνικό πλήρωμα κατέχοντας τον 4η καλύτερο χρόνο (6:50.65) θα επιδιώξει το πρωί της Πέμπτης (11:00 ωρα Ελλάδας) να προκριθεί στον μεγάλο τελικό προκειμένου να σφραγίσει το εισιτήριο για το Ρίο αλλά και να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο του αγωνίσματος.
Από εκεί και πέρα την 4η θέση στα προκριματικά της τετρακώπου άνευ ελ βαρών κατέλαβε το ελληνικό πλήρωμα με τους Ντούσκο-Αντώνη-Βαρδάκα-Πέτρου.


Η ελληνική βάρκα θα περάσει από την διαδικασία των επαναληπτικών όπου θα έχει ακόμη μια ευκαιρία.
Επίσης την 5η θέση κατέλαβε η δίκωπος άνευ ελ βαρών των ανδρών με τους Γιώργο Κόνσολα-Κωνσταντίνο Μάντζιο στον προκριματικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στις (11:00 ώρα Ελλάδας) της Τρίτης. Από τον συγκεκριμένο αγώνα τα τρία πρώτα πληρώματα θα προκριθούν στον ημιτελικό .

Το πρόγραμμα της Τρίτης

Το πρόγραμμα της Τρίτης (1/9) εκτός της ελαφριάς δικώπου περιλαμβάνει και τον επαναληπτικό της τετρακώπου άνευ. Οι Χρήστου-Τσίλης-Τζιάλλας-Αγγελόπουλος θα δώσουν την μεγάλη μάχη για πρόκριση στα ημιτελικά στις 11:50 ώρα Ελλάδας.


Δίπλα τους οι βάρκες της Κίνας , της Γερμανίας και της Νοτίου Αφρικής. Στόχος της ελληνικής η κατάκτηση μιας εκ των δυο πρωτων θέσεων που δίνει την πρόκριση στα ημιτελικά του αγωνίσματος κι απο εκεί κατά μεγάλο ποσοστό στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο (προκρίνονται οι 11 από τις 12).

 

Τελευταία Νέα