Ντιμπάμπα η ...άγνωστη νικήτρια στο μαραθώνιο

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ντιμπάμπα η ...άγνωστη νικήτρια στο μαραθώνιο

bet365

H Mάρε Ντιμπάμπα (ουδεμία σχέση με την τρις «χρυσή» των 5 και 10χλμ Τιρουνές) αναδείχθηκε νικήτρια στο μαραθώνιο γυναικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Πεκίνου.

Η μαραθωνοδρόμος από την Αιθιοπία τερμάτισε σε 2:27.35, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της, με αμέσως προηγούμενη την 23η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Κενυάτισσα Χελάχ Κίπροπ με 2:27.36 και τρίτη η Γιουνίς Κιρβά με 2:27.39 σε έναν τερματισμό που θύμισε περισσότερο σπριντ παρά μαραθώνιο.

«Είμαι χαρούμενη που κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο εδώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου για τη χώρα μου. Μετά τη μισή διαδρομή μερικές αθλητριες έμειναν μαζί με εμάς. Έτσι, μετά το 40ό χιλιόμετρο δοκίμασα τις αντιπάλους μο. Μπήκα μπροστά, μπήκα πίσω για να ελέγξω το ρυθμό.

Είχα αυτοπεποίθηση γιατί ο τελευταίος γύρος ήταν γρήγορος. Μετά στο στάδιο τερμάτισα με ένα σπριντ. Η κατάκτηση αυτού του μεταλλίου μου έδωσε δύναμη στα πόδια να κάνω το γύρο του θριάμου μέσα στο στάδιο. Ήταν όμορφα να γιορτάζω με την σημαία μου και τους Κινέζους.

Από τότε που ήρθα στο Πεκίνο ο καιρός είναι ζεστός, αλλά σήμερα το πρωί ο καιρός άλλαξε, είναι ίδιος με την πατρίδα μου και έτσι μου έκανε εύκολο τον αγώνα. Από δω και πέρα η προετοιμασία επικεντρώνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο», δήλωσε η νικήτρια.

Η Κενυάτισσα, Κίπροπ είπε: «Αυτό ήταν το πρώτο μου μετάλλιο στο πρώτο μου Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πραγματικά είμαι χαρούμενη που μπόρεσα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Στο 40 χλμ έγιναν τα πράγματα πολύ δύσκολα και πήρα ρίσκο σκεπτόμενη ότι «Αν βάλω τα δυνατά μου μπορώ να τα καταφέρω» και αυτό μου έδωσε το αποτέλεσμα. Όλες ήταν δυνατές και πολύ κοντά. Ήμουν ενθουσιασμένη όταν μπήκα στο στάδιο, γιατί δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα».

.

 

Τελευταία Νέα