Σούπερ Σάκκαρη!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Σούπερ Σάκκαρη!

bet365

Η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε την πρόκριση της στο κυρίως ταμπλό του US Open, επικρατώντας 6-4, 6-4 της Πέτρα Μάτριτς.

Η 20χρονη τενίστρια έκανε μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση καταφέρνοντας να αποκλείσει μία πολύ πιο έμπειρή τενίστρια Νο 139 στον κόσμο.

Η κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου και εγγονή του Δημήτρη Κανελλόπουλου, συνεχίζει επάξια την τενιστική ιστορία της οικογένειας, αφού γίνεται η πρώτη Ελληνίδα μετά το 2013 και την Λένα Δανιηλιδου που προκρίνεται στο κυρίως ταμπλό του Αμερικανικού Όπεν.

Παράλληλα, με την μέχρι τώρα πορεία της θα εξασφαλίσει career high στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς σε 18 μέρες (όταν ολοκληρωθεί το τουρνουά) θα μπει για πρώτη φορά στο Top 200. Σήμερα είναι στο Νο 206 και η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ είναι το Νο 205.

Αντίπαλος της Σάκκαρη στον πρώτο γύρο θα είναι η η Κιανγκ Γουάνγκ. Η 23χρονη Κινέζα βρίσκεται στο Νο 112 του κόσμου (υψηλότερη θέση το Νο 82), ενώ έχει δώσει το «παρών» στα τέσσερα τελευταία γκραν σλαμ. Την καλύτερη εμφάνιση την είχε κάνει στο περσινό US Open, όπου σταμάτησε στον δεύτερο γύρο. Φέτος η Κιανγκ έχει 22 νίκες και 17 ήττες, ωστόσο ήταν εκτός αγωνιστικής δράσης ένα μήνα.

Οι αντίπαλοι που απέκλεισε η Σάκκαρη για να φτάσει στο κυρίως ταμπλό είναι οι: Αναστασία Σεβάστοβα (No 144, πρώην Νο36), Αν-Σοφί Μέσταχ (No 102) και Πέτρα Μάρτιτς (No 139, πρώην Νο42),

 

Τελευταία Νέα