Παγκόσμιο ρεκόρ ο Ίτον! (gTV)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Παγκόσμιο ρεκόρ ο Ίτον! (gTV)

bet365

Η κυριαρχία του Άστον Ίτον διευρύνεται! Ο Αμερικανός υπερασπίστηκε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο δέκαθλο καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ με 9045 βαθμούς!

Ό Ίτον ξεπέρασε τον εαυτό του και το παγκόσμιο ρεκόρ που ανήκε στον ίδιο από το 2012 με 9039 β., αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Καναδό Ντάμιαν Γουόρνερ με 8695β., ο οποίος έκανε εθνικό ρεκόρ και τρίτο τον Γερμανό Ρίκο Φράιμουθ με 8561 β.

Παρότι ο 27χρονος Αμερικανός είχε αμφιβολίες για το αν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα 1.500μ. τερμάτισε πρώτος έπειτα από μάχη που έδωσε με τον Αλγερινό Λαμπρί Μπουραντά.

«Πάει καιρός (δύο χρόνια) από τότε που δεν είχα κάνει (δέκαθλο) και προφανώς είμαι λίγο κουρασμένος. Πριν από τα 1.500μ. είχα κάποια πράγματα στο μυαλό μου. Εκεί στον καναπέ που καθόμουν και περίμενα, σκεφτόμουν όταν ήμουν μικρός και έβλεπα τύπους όπως ο Μάικλ Τζόνσον και ο Καρλ Λιους να τρέχουν και να πηδούν. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι εδώ σήμερα. Σκέφτηκα λοιπόν ότι έξω υπάρχει ένας καναπές που ένα παιδί, το οποίο αν κάνω παγκόσμιο ρεκόρ ίσως αποτελέσω έμπνευση γι αυτό.

Το έκανα γι αυτά τα παιδιά», δήλωσε ο Ίτον που χρειάστηκε κατά μέσον όρο 69'' ανά γύρο και πρόσθεσε: «Κάποιοι με ρώτησαν που βρήκα τη δύναμη στον τελευταίο γύρο. Δεν ξέρω, αλλά είναι σημαντικό να ψάχνεις γι αυτήν τη δύναμη, γιατί προφανώς υπάρχει. Νομίζω ότι τα κατάφερα».

 

Τελευταία Νέα