Σκίπερς: «Είμαι καθαρή!»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Σκίπερς: «Είμαι καθαρή!»

bet365

Βρετανοί δημοσιογράφοι επιτέθηκαν στη νικήτρια των 200μ. (21.63) Ντάφνι Σκίπερς, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, αφήνοντας ευθέως υπονούμενα για ντόπινγκ λόγω της ακμής στο πρόσωπο της.

Η 23χρονη Ολλανδή η οποία βελτίωσε το ρεκόρ Ευρώπης της Ανατολικογερμανίδας Μαρίτα Κοχ 21.71, το οποίο είχε πετύχε το 1979 και ισοφάρισε επτά χρόνια αργότερα η συμπατριώτισσα της Χάικε Ντρέσλερ αποφάνθηκε: «Ξέρω ότι είμαι καθαρή και ότι έχω δουλέψει πολύ γι αυτό. Έχω περάσει απ' όλα τα αντιντόπινγκ κοντρόλ και δεν θέλω να προσθέσω τίποτα παραπάνω».

Το λόγο βέβαια πήρε ο προπονητής της Μπαρτ Μπενέμα, ο οποίος είπε: «Kαταλαβαίνω τις ερωτήσεις επειδή είναι λευκή. Είναι θέμα γονιδίων και η Ντάφνε έχει φοβερά γονίδια. Αν κυκλοφορήσουμε μαζί στην Ολλανδία, μπορώ να σας δείξω 10 περαστικές κοπέλες στην ηλικία της Ντάφνε που έχουν το ίδιο δέρμα. Κάποιες φορές έχεις δερματικά προβλήματα.

Καταλαβαίνω ότι η ακμή είναι μια παρενέργεια που έχει κάποιος όταν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, αλλά όσοι έχουν ακμή δεν παίρνουν αναβολικά. Είναι άδικο. Στην οικογένεια της Ντάφνε όλοι έχουν πρόβλημα ακμής. Είναι βιολογικό το θέμα και δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι” αυτό».

Με την εμφάνιση της η Σκίπερς έχει η τρίτη ταχύτερη στο αγώνισμα όλων των εποχών μετά την Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ και την Μάριον Τζόουνς. Η πρώτη πέθανε αιφνίδια σε ηλικία 38 ετών, με την Τζόουνς να πρωταγωνιστεί στην περιβόητη υπόθεση Balco, εξαιτίας της οποία οδηγήθηκε στην φυλακή, αφού παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

 

Τελευταία Νέα