To πρώτο χρυσό της Κίνας με την Λιου

Αργυρώ Γιαννουδάκη
To πρώτο χρυσό της Κίνας με την Λιου

bet365

Η Χονγκ Λιου καθάρισε την παρτίδα για την Κίνα κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τους διοργανωτές του 15ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Πεκίνου, στα 20χλμ βάδην, κάνοντας μάλιστα και το 1-2 με την συμπατριώτισσα της Ξιουζχι Λου.

Μάλιστα, οι δύο Κινέζες έπεσαν στην γραμμή του τερματισμού μαζί με τον ίδιο χρόνο 1:27.45, με την Ουκρανή Λουντμίλα Ολγιανόβσκα να τερματίζει τρίτη με 1:28.13.

Η Λιου κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ παρότι ήταν φαβορί, δεδομένης της απουσίας των Ρωσίδων ομολόγησε ότι πιέστηκε: «Ένιωσα αρκετή πίεση. Η Κίνα δεν είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε αυτή τη διοργάνωση τις προηγούμενες ημέρες και όλοι περίμεναν γι αυτό. Ήμουν καλά προετοιμασμένη, έχω προπονηθεί πολύκαι ήλπιζα ότι θα τα καταφέρω.

Είχα τραυματισμούς αλλά ευτυχώς δεν με επηρέασαν. Βελτίωσα πολύ την τεχνική μου και ευχαριστώ τους προπονητές μου γι αυτό. Είχα τρία μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (ένα ασημένιο και δύο χάλκινα) πριν και τώρα επιτέλους κατέκτησα και το χρυσό. Τώρα μπορώ να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλιας ως παγκοσμίας πρωταθλήτρια του χρόνου και αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση.

Προφανώς δεν μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα είχε γίνει εδώ αν αγωνίζονταν οι Ρωσίδες, αλλά ελπίζω ότι θα πάρουμε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Από την πλευρά της η Λου σημείωσε: «Ξεπέρασα τον εαυτό μου. Αυτό είναι το πρώτο μου Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το να κατακτώ το ασημένιο μετάλλιο στο χώρα μου είναι υπέροχο. Γνωρίζοντας ότι δεν αγωνίζονται οι Ρωσίδες νιώθαμε σιγουριά για την κατάκτηση της νίκης. Όταν περάσαμε μπροστά στο γκρουπ ήμασταν σίγουρες ότι θα τα καταφέρουμε».

 

Τελευταία Νέα