Διαιτητική σφαγή σε Ντανατσίδη

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Διαιτητική σφαγή σε Ντανατσίδη

bet365

Ο Αλέξης Ντανατσίδης είναι το πρόσωπο της ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζακστάν. Ο Έλληνας τζουντόκα που μετείχε στην κατηγορία των 81 κ. έκανε δύο νίκες και αποκλείστηκε έπειτα από μία επιεικώς αμφιλεγόμενη διαιτησία.

Ο Ντανατσίδης στον πρώτο αγώνα επικράτησε του Φινλανδού Αντι Βίτρα, ενώ στην συνέχεια απέκλεισε τον Τεγέν Τεγένοφ από το Τουρκμενιστάν. Αντίπαλος του στον τρίτο γύρο ήταν ο Γάλλος, Λουάκ Πιετρί, από τον οποίο γνώρισε την ήττα με τη βοήθεια του διαιτητή, γεγονός που εξαγρίωσε τον ομοσπονδιακό προπονητή, Νίκο Ηλιάδη, ο οποίος έκανε ένσταση χωρίς όμως να καταφέρει να αλλάξει το αποτέλεσμα.

Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, εξαιτίας μιας απαράδεκτης διαιτητικής απόφασης ένα δευτερόλεπτο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα με τον Γάλλα Πιετρί, έχασε την ευκαιρία να περάσει στον τελικό του τέταρτου προκριματικού γκρουπ και να εξασφαλίσει την παρουσία του στην επτάδα της κατηγορίας των -81 κιλών στη διοργάνωση του Καζακστάν.

Ο Γάλλος τζουντόκα, προφανώς αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της αδικίας προσπάθησε να παρηγορήσει τον Ντανατσίδη, ο οποίος αποχώρησε από το τατάμι στεναχωρημένος και ενοχλημένος που ένας διαιτητής του στέρησε το όνειρο της πρόκρισης τόσο στα μετάλλια του παγκοσμίου πρωταθλήματος όσο και για το Ρίο.

O Ρομάν Μουστόπουλος, ο οποίος επίσης μετείχε στην κατηγορία των 81κ. πέρασε απευθείας στον δεύτερο γύρο, όπου γνώρισε την ήττα από τον Βραζιλιάνο Λεάντρο Γκουιλέιρο.

H Eλισάβετ Τελτσίδου έκανε μία σημαντική νίκη στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας των 63κ. επικρατώντας της Σουηδής Μία Έρμανσον, με παρατήρηση. Ωστόσο, στον επόμενο αγώνα γνώρισε την ήττα με παρατήρηση από την Ολλανδή Ανίκα φαν Εμντεν και αποκλείστηκε.

 

Τελευταία Νέα