Στο Πυθαγόρειο της Σάμου ο στόλος της Aegean Regatta

Gazzetta team
Στο Πυθαγόρειο της Σάμου ο στόλος της Aegean Regatta

bet365

To Bαθύ της Σάμου αποχαιρέτησαν το πρωϊ της Τρίτης τα σκάφη που μετέχουν στην Aegean Regatta και άνοιξαν τα πανιά τους για το Πυθαγόρειο, όπου θα φτάσουν εντός της ημέρας διανύοντας 23 ναυτικά μίλια.

Το βράδυ της Δευτέρας έγινε η απονομή στους νικητές του πρώτου σκέλους της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» που για μία ακόμα χρονιά έχει στον πλευρό την εταιρεία τηλεπικοινωνίων COSMOTE, η οποία έχει αναγνωρίσει τον σπουδαίο ρόλο της διοργάνωσης στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και του ναυταθλητισμού.
Το κλίμα στο βαθύ ήταν από νωρίς πανηγυρικό καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΠΟΝΑΣ), ετοίμασαν ένα μεγάλο party με άφθονο Σαμιώτικο κρασί φαγητό, ενώ έδωσαν στα πληρώματα αναμνηστικά δώρα με προϊόντα του πανέμορφου νησιού.

Επίσης 180 χορευτές από δεκατρία συγκροτήματα του νησιού παρουσίασαν «το μεγάλο συρτάκι» συμπαρασύροντας σε δεινές χορευτικές φιγούρες και τους ιστιοπλόους που μετέχουν στον αγώνα. Tο εορταστικό κλίμα ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με διάφορες εκδηλώσεις σε όλη την πόλη της Σάμου από τον Σύλλογο Εστίασης, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Eπίσης το απόγευμα της Δευτέρας, ο Ναυτικός Ομιλος Σάμου και η COSMOTE πρόσφεραν στους μικρούς αθλητές του Ν.Ο.Σ. (σε όπτιμιστ και λέιζερ) την εμπειρία της αγωνιστικής ιστιοπλοϊας ανοιχτής θαλάσσης με τη συμμετοχή του σε ιστιοπλοϊκή πλεύση με το σκάφος ΕΡΥΤΟΣ2 και κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο.

Την Τετάρτη θα γίνουν Παράκτιοι Αγώνες στο Πυθαγόρειο τους οποίους θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από τη στεριά οι κάτοικοι της Σάμου, ενώ την Πέμπτη 27 Αυγούστου τα σκάφη θα αναχωρήσουν για τους Λειψούς και το τελευταίο σκέλος του αγώνα.

Διοργανωτές της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές είναι οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, Ι.Ο.Χίου και Ι.Ο.Μυτιλήνης, με συντονιστή όμιλο το Ν.Ο. Σάμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, εμπνέονται από την Αegean Regatta 2015 και ακολουθούν τη ρότα του μεγάλου αθλητικού γεγονότος του Βορείου Αιγαίου από τις 22 έως τις 28 Αυγούστου 2015.

Συγκεκριμένα, ειδικά για τους σκοπούς της Αegean Regatta 2015, το τροχοταχυδρομείο των Ελληνικών Ταχυδρομείων βρισκόταν το Σάββατο 22 Αυγούστου στα Λιμνιά Βολισσού της Χίου στην τελετή έναρξης του Αγώνα, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στο Βαθύ της Σάμου και ακολουθούν την Τρίτη 25 Αυγούστου στη Samos Marina στο Πυθαγόρειο και την Τετάρτη 26 Αυγούστου στο Πυθαγόρειο

Στο ειδικό τροχοταχυδρομείο οι αθλητές και οι θεατές των αγώνων θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δημιουργούν επί τόπου το δικό τους γραμματόσημο-ενθύμιο των Αγώνων και να προμηθευτούν το Συλλεκτικό Λεύκωμα με τους Ειδικούς Αναμνηστικούς Φακέλους που έχουν σχεδιάσει τα ΕΛΤΑ ειδικά για κάθε ένα από τους προορισμούς της Αegean Regatta 2015.

Δείτε εδώ το βίντεο της πρώτης ιστιοδρομίας της Aegean Regatta: https://www.youtube.com/watch?v=DOcfWto0WW8&feature=youtu.be

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.aegeanregatta.gr και στο www.facebook.com/Aegean.Regatta ενώ οι φωτογραφίες είναι από τον ZAGAS Photography (www.facebook.com/zagasphotography)

 

Τελευταία Νέα