It's not all about money!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
It's not all about money!

bet365

Μία μάλλον απρόβλεπτη και αμφιλεγόμενη απόφαση ελήφθη από τον ΣΕΓΑΣ, ο οποίος ενημέρωσε ότι ο φετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία ελίτ αθλητών.

Η κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας είναι μία απαιτητική διαδρομή, με αποτέλεσμα οι τοπ αθλητές να μην δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια την προτίμηση τους στη διοργάνωση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες της ομοσπονδίας είχαν αρχίσει να αποδίδουν με ολοένα και περισσότερους αξιόλογους αθλητές να δίνουν το «παρών» στον αγώνα.

Εκεί λοιπόν, που η καρδάρα με το γάλα γέμιζε και ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας άρχισε να αποκτά παγκόσμια φήμη, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να ρίξει κλωτσιά και να το χύσει, με την απόφαση του να μην καλέσει στη διοργάνωση αθλητές εγνωσμένης αθλητικής αξίας.

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση είναι καθαρά οικονομικοί, προκειμένου να γλιτώσουν χρήματα. Όμως όπως λένε και αγγλόφωνοι φίλοι μας It's not all about money.

 

Έτσι, η διοργάνωση θα επικεντρωθεί στην μαζική συμμετοχή του αγωνίσματος αλλά και στους αγώνες 5 και 10χλμ για τους οποίους η ανταπόκριση των δρομέων είναι φέτος πρωτοφανής (σ.σ. αποφασίστηκε και δεύτερος αγώνας 5χλμ)

Η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μόνιμος στόχος της Ομοσπονδίας, είναι μέρος των χρημάτων που θα εξοικονομηθούν από την μη κλήση ελιτ να χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών ασφάλειας και άλλων παροχών στους δρομείς.


Φέτος, αναμένεται να συμμετάσχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών (ΑΜΑ) που θα διεξαχθεί ως γνωστό την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 16.000 αριθμός ρεκόρ για την ιστορική διαδρομή από την πόλη του Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο,


Για όσους δεν έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν, θα πρέπει να βιαστούν γιατί υπάρχει ένας μικρός αριθμός διαθέσιμων θέσεων και θα πρέπει να το δηλώσουν με On-line εγγραφή στην ιστοσελίδα: www.athensauthenticmarathon.gr
Εκτός από την παραπάνω αλλαγή, κατά τα άλλα όλες οι δραστηριότητες που πλαισιώνουν τον ΑΜΑ θα πραγματοποιηθούν όπως κάθε χρόνο.


Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται το 9ο Συμπόσιο της AIMS, που φέτος έχει θέμα «η απειλή του ντόπινγκ στις μεγάλες αποστάσεις όπου θα πάρουν μέρος και θα μιλήσουν εξέχοντες προσωπικότητες του χώρου από την AIMS, την IAAF και τον WADA.


Ακόμη η 3η διοργάνωση του GALA βραβεύσεων των καλύτερων Μαραθωνοδρόμων του κόσμου θα είναι στην Αθήνα για την ανάδειξή και την βράβευσή τους. Φέτος που διεξάγεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα του στίβου στο Πεκίνο, αναμένεται μεταξύ των υποψηφίων να είναι αυτοί που θα στεφθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές. Επίσης οι κάτοχοι των καλύτερων επιδόσεων ή αυτοί που θα καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο ανδρών και γυναικών θα είναι μεταξύ των υποψηφίων και ενδέχεται να βρίσκονται στην Αθήνα».

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα