Κριστιάν Γκολομέεβ, ένας αληθινός μαχητής

Κριστιάν Γκολομέεβ, ένας αληθινός μαχητής

bet365

Με ζωή που θα μπορούσε να γίνει κάλλιστα και βιβλίο ο Κριστιάν Γκολομέεβ ετοιμάζεται ριχτεί στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν. Ο κολυμβητής του Εθνικού που οι συνθήκες τον ανάγκασαν να ωριμάσει νωρίς στον χαρακτήρα, στις ΗΠΑ απέκτησε και την απαιτούμενη ωριμότητα ως κολυμβητής, ώστε να μπορέσει να ξεχωρίσει.

Ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων του 2011 στα 50 μ. ελεύθερο και «ασημένιος» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο ίδιο αγώνισμα, δεν επαναπαύθηκε στο ταλέντο του. Κυνήγησε το όνειρο του στις ΗΠΑ και τη σεζόν που πέρασε αναδείχθηκε πρωταθλητής στο κολεγιακό πρώτάθλημα στα 50μ. ελύθερο, αγωνιζόμενος για το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα. Η ζωή για το αθλητή του Άκη Οικονόμου μοιάζει με ένα διαρκές κυνηγητό αναζήτησης καλύτερων συνθηκών. Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1993, στο Βέλινγκραντ της Βουλγαρίας από την Κριστίνα και τον Τσβετάν, από τους πλέον επιτυχημένους Βούλγαρους κολυμβητές. Τη μητέρα του δεν τη γνώρισε καθώς ένα ιατρικό λάθος στη διάρκεια του τοκετού της στοίχισε τη ζωή.

Έτσι, ο πατέρας του πήρε τον Κριστιάν και τα δύο μεγαλύτερα αγόρια του, Ιβάν και Νικόλα και ήρθε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου πάλεψε για να προσφέρει μία καλύτερη ζωή στα παιδιά του, εργαζόμενος ως προπονητής κολύμβησης. Ο Τσέτσο αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία για το έργο του στον Κολυμβητικό Όμιλο Ηρακλείο, και ο χαρισματικός Κρίστιαν, με τα γονίδια του νικητή πατέρα του και την καθοδήγηση του έκανε περιοδία στα βάθρα των διοργανώσεων.


Η ζωή όμως, επιφύλαξε κι άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις στον Κριστιάν, καθώς σε ηλικία 17 ετών έχασε τον πατέρα του, ο οποίος έπειτα από οκτάμηνη μάχη με τον καρκίνο, παραδόθηκε...
Η εξέλιξη αυτή τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το Ηράκλειο και να μετακομίσει στον Πειραιά, όπου με την καθοδήγηση του Άκη Οικονόμου στον Εθνικό συνεχίζει να διαπρέπει (αναδείχθηκε κορυφαίος κολυμβητής στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα). Μάλιστα, ο προπονητής του ήταν εκείνος που τον παρότρυνε να δεχτεί την υποτροφία από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, με τον Κρίστιαν να προετοιμάζεται πλέον σε ιδεατές συνθήκες. Έχοντας δουλέψει σκληρά τη σεζόν που πέρασε, και έχοντας πιάσει ήδη το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έχει την ευκαιρία να κάνει το μεγάλο ξεπέταγμα στην καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν.

 

Τελευταία Νέα