Αποχαιρέτησε πρωταθλητής ο Περικλής Ιακωβάκης!

Αποχαιρέτησε πρωταθλητής ο Περικλής Ιακωβάκης!

bet365

Ο χρυσός «αιώνας» του Περικλή Ιακωβάκη, ποιητική αδεία φυσικά, το οποίο αντιστοιχεί σε 22 χρόνια αθλητικής καριέρας κλείνει με τον 16ο τίτλο του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 400μ. εμπόδια.

Πλέον μοιράζεται τον τίτλο του πολυνίκη του θεσμού με τον σφυροβόλο Αλέξανδρο Παπαδημητρίου.

Ο 36χρονος σήμερα αθλητής, που ξεκίνησε τον αθλητισμό στα 14 του με την Μαίρη Σωτηρακοπούλου και πορεύτηκαν μαζί κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003 και τo χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2006 αποχαιρέτησε οριστικά τους στίβους, τερματίζοντας την τελευταία κούρσα της καριέρας του με 51.69 και καταχειροκροτούμενος από τους παριστάμενους φίλους του στίβου.

Έχοντας συνειδητοποιήσει το οριστικό αντίο, το οποίο είχε πει ένα μήνα νωρίτερα στο Ηράκλειο, όπου διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων, ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής έδειξε ψύχραιμος, δηλώνοντας ότι στο μυαλό του είναι οι διακοπές του που ξεκινούν από αύριο.

Αν λάβει κανείς υπόψιν ότι είχε κλείσει εισιτήρια και δωμάτιο ημερομηνίες που συνέπιπτε με τον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και έπρεπε να τα αλλάξει, δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε.

Ωστόσο, ούτε στην τελευταία του κούρσα παρέλειψε να κάνει κριτική, ομολογώντας ότι ένιωσε λίγο πριν την εκκίνηση ένιωσε συναισθηματική φόρτιση, η οποία εντάθηκε και από τα λόγια του εκφωνητή του γηπέδου, ο οποίος απαριθμούσε τις επιτυχίες του και τον εξήρε για το ήθος του.

«Ήταν ασυνήθιστο για μένα να μην είμαι συγκεντρωμένος πριν από την κούρσα. Λίγο ο καιρός, λίγο ότι φεύγω διακοπές αύριο, λίγο ότι δεν υπήρχε ανταγωνισμός… Ήταν μία χαλαρή κούρσα. Έκανα αργό πέρασμα», δήλωσε ο Ιακωβάκης ο οποίος πρόσθεσε σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια του: «Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι για τα επόμενα δύο χρόνια θα ασχολούμαι με την επιτροπή αθλητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Στην συνέχεια πραγματικά δεν έχω κάτι στο μυαλό μου».
Κλείνοντας, θυμήθηκε το πρώτο του τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 1998: «Πρώτος εγώ, δεύτερος Μουμλίδης και τρίτος Παντελίδης. Είμαι ανοικτή εγκυκλοπαίδεια. Ήμουν παιδάκι ούτε είχα συνειδητοποιήσει τι είχα κάνει… Αφήστε με τώρα εμένα (είπε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Τύπου στη μικτή ζώνη) και αναζητείστε δηλώσεις από κανένα νέο παιδί!»

Τα αποτελέσματα 400 μ. εμπόδια ανδρών

1. Περικλής Ιακωβάκης (ΑΕ Λεχαινών) 51.69

2. Κωνσταντίνος Κωνσταντής (ΑΟ Φιλοθέης) 52.81

3. Γκιόργκι Καραουλασβίλι (Ολυμπιακός ΣΦΠ) 53.66

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα