Φαντασμαγορία με υπογραφή Παπαϊωάννου

Φαντασμαγορία με υπογραφή Παπαϊωάννου

bet365

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του στην τελετή έναρξης των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, σε μία τελετή γεμάτη συμβολισμούς.

Ο Έλληνας καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής Έναρξης κατάφερε με μοναδικό τρόπο να συνδέσει την παράδοση και τον πολιτισμό με την επιστήμη. Ο κύκλος ήταν το βασικό στοιχείο πάνω στο οποίο στήθηκε η τελετή, σε ένα πραγματικά φαντασμαγορικό κυκλικό σκηνικό, το οποίο κατά περίπτωση φλέγονταν, γέμιζε με νερό και καλύπτονταν με χαμηλή βλάστηση.

Άκρως ευρηματικός ο τρόπος με τον οποίο άναψε η φλόγα, με ένα ζευγάρι να σβήνει τον πύρινο άνθρωπο που είχε σχηματιστεί στο σκηνικό, να παίρνει τη φλόγα στα χέρια και να την πετά πάνω σε ένα μαύρο δίσκο, ο οποίος ανεφλέγη περιμετρικά.
Στις εκπλήξεις της βραδιάς, οι οποίες κρατήθηκαν ως επτασφράγιστο μυστικό ήταν η Lady Gaga, η οποία τραγούδησε παίζοντας σε ένα πιάνο καλυμμένο με λουλούδια το Imagine του Τζον Λένον.

Φυσικά, στην πρώτη στο Ολυμπιακό στάδιο του Μπακού έκανε την είσοδο της η ελληνική αποστολή αποτελούμενη από 138 αθλητές, με σημαιοφόρο τον Λευτέρη Πετρούνια, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής.

Η μόνη αρνητική εντύπωση από την τελετή ήταν τα πολλά άδεια καθίσματα, παρότι όπως είχε ανακοινωθεί είχαν εξαντηληθεί τα 66.000 εισιτήρια.

 

Τελευταία Νέα