Τέλος εποχής για Ράφα! (vid)

Τέλος εποχής για Ράφα! (vid)

bet365

Το πάλε ποτέ αφεντικό του Ρολάν Γκαρός, Ραφαέλ Ναδάλ λύγισε. Ο Ισπανός γνώρισε την ήττα από τον Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Nόβακ Τζόκοβιτς με 7-5, 6-3, 6-1 και αποκλείστηκε στον προημιτελικό.

Ο Σέρβος πέτυχε μία από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρα του και 27η συνεχόμεη στο τουρ, ανήμερα των γενεθλίων του Ναδάλ. Όπως είναι φυσικό στόχος του είναι το Career Grand Slam, δηλαδή να προσθέσει στο παλμαρέ του τον μοναδικό τίτλο γκραν σλαμ που δεν έχει, αυτό του γαλλικού όπεν.

Πιο ώριμος από ποτέ, ο Τζόκοβιτς έπαιξε καλύτερα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που τον ήθελαν φαβορί της αναμέτρησης, αποκλείοντας τον 9 φορές πρωταθλητή του Ρολάν Γκαρός.

Αρχικά ο Ναδάλ κόντραρε στα ίσια τον Νόλε, όμως με την πάροδο του χρόνου οι αντοχές του στην πίεση του Σέρβου υποχωρούσαν, με το τρίτο σετ να μοιάζει μα παράδοση άνευ όρων.

Η πρόκριση του Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό γίνεται χωρίς να έχει απωλέσει σετ και δεν μοιάζει κανείς ικανός να τον εμποδίσει από το να γράψει το όνομα του στη λίστα των νικητών, στην οποία τις τελευταίες πέντε φορές γράφτηκε ένα όνομα, αυτό του Ναδάλ.

Παράλληλα, ο Τζόκερ βελτίωσε το φετινό ρεκόρ του σε 40-2 και έγινε ο πρώτος τενίστας που έχει κερδίσει τον Ναδάλ σε όλα τα γκραν σλαμ και ο δεύτερος που τον αποκλείει στο Ρολάν Γκαρός μετά τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ.

Τέλος, ο Νόλε μείωσε σε 21-23 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με τον Ναδάλ να εξακολουθεί να προηγείται στο χώμα σε 15-10.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα