«Ασημένιοι» Καμπουρίδης - Παπαδόπουλος

«Ασημένιοι» Καμπουρίδης - Παπαδόπουλος

bet365

Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα 470 ανδρών της ρεγκάτας του Μέντεμπλικ.

To ελληνικό πλήρωμα έπειτα από 8 κούρσες επιβαρύνθηκε με 45 β.π. και έμεινε πίσω από το σουηδικό το οποίο είχε μόλις 28β.π. Στην τρίτη θέση κατετάγησαν οι Ρώσοι με 47 β.π.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στην κλάση 470 ανδρών, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο μέχρι στιγμής ποιο πλήρωμα θα αγωνιστεί, ανάμεσα από αυτά των Καμπουρίδη - Παπαδόπουλου και Καγιαλή - Μάντη. Οι δύο τελευταίοι ήταν αυτοί που εξασφάλισαν πέρυσι την πρόκριση στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Σαντατέρ, όπου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Το ίδιο πλήρωμα είχε πάρει την πρόκριση και για τους Ολυμπιακούς το Λονδίνου, ωστόσο οι Καμπουρίδης και Παπαδόπουλος είχαν υψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη και τελικά μετείχαν εκείνους στους Αγώνες του 2012.

Μάντης και Καγιαλής είναι στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, με το έτερο πλήρωμα να βρίσκεται στο Νο 19, ωστόσο η ελληνική ομοσπονδία θα ορίσει τα κριτήρια πρόκρισης.

 

Τελευταία Νέα