Νέα Ιωνία - Ορμή 27-18

Νέα Ιωνία - Ορμή 27-18

bet365

Η Νέα Ιωνία επικράτησε 27-18 της Ορμής στον πέμτπο τελικό, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της και αναδείχθηκε νταμπλούχος Ελλάδας

Η ομάδα της Σοφίας Ναϊσίδου πήρε εξ αρχής προβάδισμα, με την Ορμή να μην καταφέρνει να την απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα, φτάνοντας δίκαια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

Μετά το Κύπελλο η Νέα Ιωνία κατέκτησε και το πρωτάθλημα με 3-2 νίκες κόντρα στην Ορμή Λουξ. Ταυτόχρονα η ομάδα της Νέας Ιωνίας πανηγύρισε το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία της, αφού πριν λίγους μήνες είχε στεφτεί και Κυπελλούχος Ελλάδος απέναντι στον ΠΑΟΚ.
Η Νέα Ιωνία εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ και κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα της ιστορίας της και 5ο τρόπαιο της (Κύπελλο 2012, 2013, 2015, πρωτάθλημα 2014, 2015) μέσα σε τρία χρόνια.

Το ματς
Με συγκέντρωση και εξαιρετική άμυνα η Νέα Ιωνία έλεγχε το ματς από την αρχή, αφού προηγήθηκε 3-0 (3'), 5-1 (6') και 9-4 στο 19'. Η συνέχεια ήταν η ίδια με την γηπεδούχο ομάδα να περιορίζει τα ατού της Ορμής. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 12-5, ενώ στις αρχές του δευτέρου η διαφορά έφτασε το +9 (18-9) στο 40'. Η ομάδα της Πάτρας προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 45' σε 18-12, αλλά γρήγορα η Νέα Ιωνία ανέκτησε και πάλι διαφορά η οποία έφτασε τα 11 γκολ (27-16) και «καθάρισε» την υπόθεση νίκη.
Η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων ήταν κάτω από τα δοκάρια με την Κεπεσίδου να είναι πολύ καλή με 12 επεμβάσεις (40%), ενώ η Μισαήλοβιτς της Ορμής ήταν σε τραγική ημέρα τελείωσε το ματς με μόλις 3 αποκρούσεις και 11% αποτελεσματικότητα!

MVP η Τσάκαλου
Μετά το τέλος του τελικού έγιναν οι απονομές με την Λαμπρίνα Τσάκαλου να αναδεικνύεται πολυτιμότερη παίκτρια του πρωταθλήματος -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- μετά από ψηφοφορία των Δημοσιογράφων.

 

«Συγχαρητήρια στην Ορμή»

Η τεχνικός της Νέας Ιωνίας, Σοφία Ναϊσίδου συνεχάρη την Ορμή, απονέμοντας τα εύσημα στην ομάδα της: «Συγχαρητήρια στην Ορμή που έφτασε στον τελικό. Συγχαρητήρια και στις παίκτριες μου για την μεγάλη εμφάνιση και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πετύχαμε και τους τρεις στόχους που θέσαμε φέτος το νταμπλ στις γυναίκες και το πρωτάθλημα στις νεάνιδες. Ένα μεγάλο μπράβο στην διοίκηση που στηρίζει τις νεαρές αθλήτριες. Το αφιερώνουμε στον Πρόεδρο μας Θανάση Κοντογεώργο».

Ο προπονητής της Ορμής, Στέλιος Σεϊρεκίδης είπε: «Φτάσαμε μέχρι το τελικό. Κάναμε την προσπάθεια μας. Αξίζαμε να φτάσουμε μέχρι εδώ. Ο Τελικός έχει έναν νικητή. Η Νέα Ιωνία πήρε δίκαια το πρωτάθλημα».

Η Λαμπρίνα Τσάκαλου, η οποία αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια σημείωσε: «Την κρίσιμη στιγμή δείξαμε το πραγματικό μας πρόσωπο και φάνηκε ότι το θέλουμε περισσότερο. Ίσως χρειαζόταν να αισθανθούμε πίεση για να αποδώσουμε αυτά που πρέπει. Για τον τίτλο της MVP έχω να πω ότι το άθλημα είναι ομαδικό και έτσι και αυτός ο τίτλος είναι ομαδικός».

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ- ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ 28-18
Τα πεντάλεπτα: 3-0, 5-2, 7-4, 10-5, 10-5, 12-5 (ημχ.), 14-8, 18-9, 19-12, 22-14, 25-16, 28-18
Ν. ΙΩΝΙΑ (Σοφία Ναϊσίδου): Κεπεσίδου, Αργυροπούλου, Μπράουερ 6, Παπανικολάου 6, Παπά 3, Γκουζούλη, Πανούση, Ζυγούρα 2, Χοτοκουρίδου, Διακογιάννη, Μασμανίδου, Χρονοπούλου 1, Τσάκαλου 5, Χρυσή, Ρόζου 2, Στουγιαννίδου 3.
ΟΡΜΗ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Χατζηπαρασίδου 7, Τσαουσίδου, Πολίτη, Καράγιωργα, Κουκουλομάτη, Στράτου1, Μίλασιτς 1, Χάλα, Μούρνου 6, Καρελά 3, Χατζηαγαπίδου, Θανοπούλου, Παύλου, Μισαίλοβιτς, Καγγελάρη, Παναγιωτακοπούλου.
Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, δίλεπτα: 2-3, πέναλτι: 1/1-5/6.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα