Τσάκαλου: «Είμαι πολύ τυχερή και νιώθω μεγάλη τιμή»

Τσάκαλου: «Είμαι πολύ τυχερή και νιώθω μεγάλη τιμή»

bet365

Η Λαμπρίνα Τσάκαλου, διεθνής στην ομάδα της σάλας καθώς και σε αυτή του beach handball, επελέγη από ην Διεθνή Ομοσπονδία (IHF) για να στελεχώσει την Μικτή Ομάδα Επίλεκτων Αθλητριών από όλο τον Κόσμο και μίλησε στο gazzetta.gr για αυτήν τιμή.

Η μικτή κόσμου θα δώσει αγώνα επίδειξης στην Λωζάνη στις 17 Ιουλίου για τον Πρόεδρο Τόμας Μπάχ και τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), στα πλαίσια της διαδικασίας ένταξης του αθλήματος στο πρόγραμμα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων (μετά από αυτούς των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, Μπουένος Άιρες 2018). Η πρόσκληση αυτή είναι ιδιαίτερη τιμητική για την αθλήτρια και το ελληνικό χάντμπολ, αφού για άλλη μια φορά αναγνωρίζεται η πρόοδος της χώρας στο άθλημα.

«Είμαι πολύ τυχερή που με επέλεξαν και επίσης νιώθω μεγάλη τιμή, που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε αυτόν τον αγώνα», δήλωσε η Λαμπρίνα Τσάκαλου και πρόσθεσε σχετικά με το αν ποτέ βρισκόταν μπροστά στο δίλημμα να διαλέξει ανάμεσα σε beach και χάντμπολ σάλας: «Είναι δύο εντελώς διαφορετικά αθλήματα. Με το μπιτς χάντμπολ για να πω την αλήθεια ασχολούμαι κυρίως το καλοκαίρι. Βέβαια είναι σαφές ότι τόσο η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ, όσο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δείχνουν διατεθειμένες να το προωθήσουν, με δεδομένο ότι το έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων. Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλα βήματα beach χάντπολ, στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, χωρίς φοβερή πρετοιμασία καταφέραμε να φτάσουμε στην 8άδα».

Τέλος, σχετικά με το σαββατιάτικο ματς της ομάδας της Κυπελλούχου Ελλάδας, Νέας Ιωνίας κόντρα στην Ορμή, στο πλαίσιο του δεύτερου τελικού, η έμπειρη χαντμπολίστρια είπε: «Είναι ένα παιχνίδι εκτός έδρας, αλλά από την πλευρά μας θα κάνουμε καθετί για να πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη μικρότερη δυνατή κούραση, επομένως στόχος είναι να κριθεί ο τίτλος στα τρία παιχνίδια».

 

Τελευταία Νέα