Ασημάκη: «Αφιερωμένο στον κόσμο»

Ασημάκη: «Αφιερωμένο στον κόσμο»

bet365

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού, ο άθλος κόντρα στην Σαμπαντέλ η επόμενη ημέρα για τις «ερυθρόλευκες», μέσα από τα μάτια της Αλεξάνδρας Ασημάκη στο gazzetta.gr.

Λίγο μετά τον θρίαμβο της κατάκτησης του τρίτου τίτλου της στην Euroleague - πρώτο με τον Ολυμπιακό - και αφού το... γλέντησε στα μπουζούκια, η Αλεξάνδρα Ασημάκη μίλησε στο gazzetta.gr για την τεράστια επιτυχία που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκες», την επόμενη μέρα, αλλά και για για τον κόσμο, στον οποίο αφιέρωσε την κούπα.

«Αυτό που πετύχαμε χτες, είναι πραγματικά κάτι πολύ μεγάλο, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα που τα τελευταία χρόνια ήταν σταθερά στην κορυφή. Μάλιστα, η χαρά μας για αυτή την επιτυχία είναι ακόμα πιο μεγάλη, γιατί όλα έγιναν μπροστά στον κόσμο μας, στους φίλους μας, τους δικούς μας ανθρώπους».

Που πιστεύεις πως κρίθηκε ο τίτλος;

«Αυτά δεν είναι πράγματα που έρχονται σε μία βραδιά, θέλει πολύ δουλειά σε βάθος χρόνου για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο. Σχετικά με τον τελικό, πάντως, πετύχαμε έναν... άθλο. Μείναμε πίσω στο σκορ, κόντρα σε μία ομάδα που έχει την ποιότητα και την εμπειρία να διαχειρίζεται το προβάδισμα. Παρόλα αυτά, μέσα από το έξυπνο παιχνίδι μας, αλλά και την ψυχραιμία που δείξαμε, φτάσαμε σε μία επική ανατροπή που μας έδωσε τον τίτλο».

Τι είναι αυτό που οδήγησε τον Ολυμπιακό σε αυτή την επιτυχία, όμως, πως έφτασε σε αυτόν τον τελικό;

«Όπως είπα και πριν, απαιτείται πολύ δουλειά, σε βάθος χρόνου. Έβλεπα από πιο παλιά την δουλειά που γινόταν στον Ολυμπιακό, όσο ήμουν ακόμα αντίπαλος και καταλάβαινα ότι δημιουργείται κάτι καλό με σωστές βάσεις. Αυτός άλλωστε, ήταν ένας από τους λόγους που πήρα την απόφαση να έρθω στην ομάδα. Έχουν γίνει προσθήκες, η ομάδα είναι δυνατή και έχει πολύ ταλέντο, έχουν βοηθήσει και οι κοπέλες που ήρθαν από το εξωτερικό. Όλα αυτά είναι ένα... μείγμα που φέρνει την επιτυχία».

Πόσο πιστεύεις ότι... αλλάζει αυτός ο τίτλος τον Ολυμπιακό;

«Πλέον, είμαστε η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη. Ο τίτλος που κατακτήσαμε το πιστοποιεί και δεν χρειάζεται να πούμε πολλά παραπάνω. Από πέρσι τα κορίτσια είχαν κάνει το πρώτο βήμα, με την κατάκτηση του «Len Trophy», όμως η χτεσινή επιτυχία δεν συγκρίνεται. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε τώρα εμείς, είναι να μην επαναπαυτούμε, αλλά να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά, γιατί είναι πιο δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή από το να φτάσεις».

Θα ήθελες να αφιερώσεις κάπου αυτόν τον τίτλο;

«Στον κόσμος μας, σε αυτούς που είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν».

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα